Dessert

8X Healthy avocado toetjes

Dat avocado’s awesome zijn weet je waarschijnlijk al lang. Ze zitten vól met gezonde vetten en zijn lekker bij zowel het ontbijt, lunch als diner. Maar ook avocado toetjes moet je absoluut een keer proberen. Ik heb de lekkerste varianten voor je verzameld. Tijd om je favoriet uit te kiezen! (Om eerlijk te zijn zou ik ze gewoon állemaal een keertje klaarmaken…)

avocado toetjes

1. Creamy avocado ijs

Avocado ijs klinkt misschien een beetje gek, maar het is het proberen waard. Deze variant is gemaakt van limoen, avocado en kokosmelk. Het is dus ook nog eens volledig vegan. Yasss!

avocado toetjes

2. Avocado brownies

Al eerder deelde we op FGC het recept van deze mega healthy brownies gemaakt van zwarte bonen. Hoewel het gek klinkt, smaken ze écht mega goed. Mocht je die toch nog iets te spannend vinden, probeer dan deze avocado brownies eens uit. Het is de perfecte gezonde vervanger en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat het minder smaakt. En kijk nou eens even hoe PERFECT ze er uit zien!

chocolade toetjes

3. Avocado pudding

Ben jij niet zo’n fan van de combi cacao en avocado? Check dan even deze pudding. Hij smaakt een beetje naar vanille en honing en wanneer je eenmaal begint met eten kún je gewoon niet meer stoppen. Wat mij betreft is dit het ultieme Fitgirl dessert. Eigenlijk is het ook een prima ontbijtje!

chocolade toetjes

4. Mousse van avocado en cacao

Ben jij een sucker voor chocolade mousse? Ik ken vriendinnen die dit het liefst ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds een hele bak naar binnen lepelen. Begrijpelijk, want het is gewoon mega lekker. De structuur van avocado past perfect in een mousse en daarom maak ik het nu het liefst altijd op deze manier klaar.

avocado toetjes

5. Avocado kokos truffels

Truffels zijn in één woord goddelijk. Helaas zijn het ook enorme caloriebommetjes. Gelukkig zijn daar de food bloggers die letterlijk voor elk ongezond recept een gezonde vervanger verzinnen. Deze avocado truffels móet je gewoon proberen, ze zijn ge-wel-dig.

avocado toetjes

6. Chocolade & banaan ijs

Ah, vooruit, we gooien er nog een ijs recept bij. Banaan, chocolade en avoado is voor mij de ideale combo. Je kunt er hele gezonde recepten mee klaarmaken terwijl je het idee hebt dat je mega aan het cheaten bent. De avocado proef je niet echt in dit recept, maar hij zorgt wel voor een fijne structuur en hele gezonde vetten. Echt, wanneer ik naar deze foto kijk zou ik het liefst m’n hele gezicht begraven in die bak.

avocado toetjes

7. Raw avocado bars

Deze healthy bars zitten vol met proteïnen en zijn dus perfect voor de fanatieke sporters. Naast dat ze er prachtig uit zien zijn ze dus ook nog goed voor je. Yasss! Daarnaast zijn ze trouwens ook volledig vegan en gluten vrij, dus geschikt voor bijna iedereen.

avocado toetjes

8. Vegan chocolade muffins

Deze prachtige muffins hebben een iets langere bereidingstijd dan de rest van de recepten, maar ze zijn absoluut ’t proberen waard. Wanneer je op zoek bent naar een gezonde snack voor op een verjaardag, dan zijn deze snacks perfect. Boter wordt vervangen door avocado en in plaats van eieren en melk gebruik je water. Maar in plaats van water zou je natuurlijk ook voor amandelmelk kunnen kiezen. Het is maar net wat je lekkker vindt!

Wat is jouw ultieme healthy recept met avocado? 

Plaats een reactie