3 x easy lunchgerechten met vis

Lunch door nadine FG

Vis is hartstikke gezond en geadviseerd wordt om minstens twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Ik vind dat absoluut geen straf, want ik steek mijn liefde voor vis niet onder stoelen of banken. Met deze simpele lunchgerechten wil je elke dag wel met vis lunchen, ik wel althans! Deze recepten met vette vis staan binnen 5 minuten op tafel. 

1. No rice sushi

Sushi is super populair en ik begrijp wel waarom. I love it! Thuis wil ik mijzelf ook weleens laten verleiden tot het rollen van een exemplaar. Maar het koken van de perfecte rijstkorrel is van essentieel belang voor de perfecte sushirol en dat slaat een behoorlijke gat in je dag. Niet ideaal. Toen kwam ik met iets geniaals. Een sushivariant die binnen 5 minuten op tafel staat. Hoe dan? Nou, heel simpel.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 norivellen
  • 100 gram verse zalmfilet (visboer)
  • Halve avocado
  • 1/3 komkommer
  • Sojasaus
  • Wasabi

Bereiding

Knip de norivellen in vier stukken. Snijd de avocado in dunne plakken. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de zalm in plakken en leg alles op een bord. Serveer dit met een beetje sojasaus en wasabi. Je kan nu zelf kleine rolletjes maken en gelijk eten! Soms is het gewoon écht zo simpel :)

2. Makreel wrap

Deze wrap is echt een blijvertje! Vult goed, heerlijk romig en onwijs makkelijk voor een lunch on the go.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 volkoren wrap
  • 100 gram gestoomde makreelfilet (visboer)
  • Halve avocado
  • Halve tomaat
  • Theelepel mayonaise (Ton's mayonaise)
  • versgemalen peper

Bereiding

Besmeer de wrap met de mayonaise. Snijd de tomaat en avocado en verdeel over de wrap. Leg hier de makreelfilet op, even op smaak brengen met wat versgemalen peper en rollen maar! Ik neem deze vaak mee en dan rol ik de wrap in een stuk aluminiumfolie. Dan kan je de wrap namelijk heel makkelijk eten door er steeds een stukje folie af te scheuren en dat alles zonder te knoeien. Succes gegarandeerd!

 

lunchgerechten met vis

3. Zalm & ei

Deze combinatie gaat nooit vervelen! Een stuk gerookte wilde zalm opgeleukt en vooral nog lekkerder gemaakt met simpele ingrediënten.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 gram gerookte wilde zalm (visboer)
  • 1 biologisch ei
  • 1 theelepel kappertjes
  • versgemalen peper
  • Zeezout

Bereiding

Een echte bereiding kan je het niet noemen eigenlijk, maar leg de zalm op een bord. Kook een ei in 4 minuten, zodat het eigeel mooi uitloopt. Breng de zalm ondertussen op smaak met peper en de kappertjes. Laat het gekookte ei schrikken. Pel het ei en snijdt het in tweeën. Leg dit op de zalm en maak af met wat zeezout. Wederom simpel, lekker en snel klaar. Wat wil je nog meer?

lunchgerechten met vis

Vis is hartstikke gezond en leent zich ideaal om makkelijke, maar vooral smakelijke lunchrecepten mee te maken. De vis die ik voor deze recepten heb gebruikt, hebben geen bereiding nodig. Ze zijn het lekkerst als je ze puur houdt en aanvult met andere verse ingrediënten. Wil je meer makkelijke en smakelijke recepten van mij zien? Volg mij dan op Instagram