Recepten

3x zelf bouillon maken (zonder rare toevoegingen!)

Bij gerechten zoals risotto en soep heb je vaak bouillon nodig. De bouillon die je in de supermarkt koopt is lang te bewaren en sterk van smaak. Dit heeft onder andere te maken met de grote hoeveelheid zout en de E-nummers die erin gaan. Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar vervangers voor bouillonblokjes, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk zelf bouillon maken! Op die manier weet je precies wat er in gaat en vooral ook hoeveel.

zelf bouillon maken

Bron: The Yummy Life

Kippenbouillon

Ingrediënten:

  • Geroosterde kip
  • 1-2 ui
  • 1 bol knoflook
  • 2 stengels selderij
  • 2 wortels
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • Peper
  • 2 el ciderazijn
  • 2 l water

Het is een lijst aan ingrediënten, maar heel lastig is dit recept niet om zelf kippenbouillon te maken.

zelf bouillon maken

Bron: OmNomAlly

Runderbouillon

Ingrediënten:

  • 1300 – 1800 gr runderbiefstuk
  • 2 wortels
  • 3 takjes selderij
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 laurierblad

Ga je liever voor runderbouillon? Dit recept zal dan waarschijnlijk meer wat voor jou!

zelf bouillon maken

Bron: Fork & Beans

Vegetarische bouillon

Ingrediënten: 

  • 1/2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4-1/2 tl zout
  • 1 knolselderij
  • 3 wortels
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el tomatenpasta
  • 2,8 l water

Ga je liever voor een vegetarische bouillon? Dan is dit zeker een aanrader!

Heb jij al wel eens zelf bouillon gemaakt?

Bron (header): WeHeartIt

Meer op zoek naar hoe je een goede soep kan maken? Deze pompoensoep met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten is een ideaal recept voor de laatste koude dagen! 

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @resyvanrooijen.

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie