Recepten

5 X Zelfgemaakte pindakaas variaties

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: binnen twee maanden opent in Amsterdam de allereerste pindakaaswinkel óóit. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor alle peanutbutter lovers zoals ik. De initiatiefnemer, Michiel Vos, experimenteert er op los met nieuwe smaakvariaties zoals zeezout & caramel pindakaas en pindakaas met kokos. Yummy! 

We moeten nog twee maanden wachten totdat de winkel zijn deuren opent, dus tot die tijd moeten we zelf op zoek naar de lekkerste variaties. Daarom deel ik vandaag 5 zelfgemaakte pindakaas variaties die jij zelf thuis kunt maken.

zelfgemaakte pindakaas variaties

Bron: Averie Cooks

1. Chocolade pindakaas

Dit recept is voor iedereen die hard op zoek is naar een Nutella variant met pinda’s. Wanneer je mega ongesteld bent, een dag hebt waarop je alles laat vallen of door een nasty break-up gaat: dit is je medicijn. Een aantal eetlepels van deze pindakaas en de zon begint te stralen, geloof me.

zelfgemaakte pindakaas variaties

Bron: Bakerita

2. Witte chocolade & pretzel pindakaas

Dit heerlijke smeersel zou net zo goed een beslag voor koekjes kunnen zijn. Houd je van de combinatie van zoet en zout? Dan zou ik deze pindakaas zeker proberen na te maken. Mocht je geen fan zijn van witte chocolade (HOE DAN!?) dan kun je de witte chocolade natuurlijk ook vervangen door melk- of pure chocolade.

zelfgemaakte pindakaas variaties

Bron: Averie Cooks

3. Pindakaas met butterscotch

Als er iemand is die weet hoe je zelf heerlijke pindakaas variaties kunt maken, dan is het foodblogger Averie wel. Ze heeft zelfs een kookboek geschreven over pindakaas, dus deze vrouw weet absoluut waar ze over praat. Door de butterscotch (a.k.a. boterbabbelaar) smaakt deze pindakaas net als snoep.

zelfgemaakte pindakaas variaties

4. Peanut butter cup spread

Stel je de binnenkant van Reese’s voor, maar dan in een spread. Klinkt goed, of niet dan? Peanut butter cup spread wordt vast en zeker jouw ultieme guilty pleasure. Die van mij in ieder geval wel!

zelfgemaakte pindakaas variaties

Bron: Dessert with benefits

5. Gezonde pindakaas met chia zaad en rozijnen

Deze pindakaas variant is helemaal Fit Girl proof. Hij is vooral geschikt voor iedereen die wil profiteren van de gezonde effecten van chiazaad zonder het daadwerkelijk te hoeven proeven. Niet iedereen is fan van de smaak maar in deze pindakaas proef je het niet eens. Winning!

YUM, ik heb honger gekregen van het schrijven van deze post. Ik weet in ieder geval wel dat ik deze week enorm veel pindakaas ga eten. What about you? 

Plaats een reactie