Recepten

5x de lekkerste bruschetta’s

Ik kan mij ontzettend verheugen op een bruschetta. Vooral in de zomer zijn ze extra lekker, want je waant je even op een terras in Italië. De crusty toasts doen het goed als tussendoortje of als side dish bij je diner. Nu is de standaard variant met mozzarella, tomaat en basilicum natuurlijk niet zo bijzonder meer… Hoog tijd om een nieuwe variant te proberen. Hier pak aan, vijf heerlijke én makkelijke bruschetta recepten! 

1. Aardbei geitenkaas bruschetta

BruschettaBron: Homemadehooplah

Ingrediënten

  • 1 Volkoren baguette (gesneden)
  • 2 theelepels olijfolie
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 100 gram aardbeien (in plakjes gesneden)
  • 100 gram geitenkaas (verkruimelt of spread)
  • 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
  • 2 eetlepels balsamico glazuur (dit is het recept)

Deze heerlijke combinatie met aardbei en geitenkaas maak je zo.

2. Peer, walnoot en ricotta bruschetta

BruschettaBron: Martha Stewart

Ingrediënten

  • 1 sneetje volkoren brood
  • 275 gram ricotta
  • 1 peer (in plakjes gesneden)
  • Handje walnoten
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Honing (naar smaak)

Wil je deze overheerlijke bruschetta ook maken? Zo maak  je ‘m .

3. Bruschetta met rucola, ricotta en rozemarijn

BruschettaBron: Baker by Nature

Ingrediënten

  • 1 volkoren baguette (in sneetjes)
  • 6 eetlepels + 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 275 gram tomaten (in vier stukken gesneden)
  • 12 theelepels ricotta
  • 6 plakjes prosciutto ham
  • 1 theelepel citroensap
  • 225 gram rucola

Check hier om te zien hoe je deze echte Italiaanse bruschetta maakt.

4. Balsamico berries

BruschettaBron: Today Food

Ingrediënten

  • 225 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/8 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels munt (fijngesneden)

Zo maak je deze lekkere bruschetta met aardbeien en blauwe bessen.

5. Citroen, ricotta en basilicum bruschetta

BruschettaBron: Donna Hay

Ingrediënten

  • 4 sneetjes zuurdesembrood besmeerd
  • Extra vierge olijfolie (om de sneetjes mee te smeren) + extra naar smaak
  • 65 gram ricotta
  • 1 eetlepel rasp van een citroen
  • 50 gram basilicum
  • 1 theelepel versgemalen rode peperkorrels
  • Zeezout (naar smaak)
  • 1 eetlepel honing

Deze smakelijke bruschetta met aardbeien en geitenkaas zet je zo op tafel.

Bruschetta’s zijn sowieso al lekker, maar soms is het ook wel lekker om een keer een andere variant te proberen. Welke bruschetta vind jij het lekkerst? Laat het mij in de comments weten!

Plaats een reactie