Recepten

5x de lekkerste caprese recepten

Op nummer 1 van de allerbeste combinaties van groenten met kaas staat bij mij de caprese: mozzarella met tomaat en basilicum. (Sorry bietjes met geitenkaas, jullie doen het fantastisch op de tweede plek!) Het liefst eet ik dit met daadwerkelijk alles: op een zelfgemaakte pizza, met wat pesto op een tosti of door een salade met rucola en balsamico. Omdat er vast nog veel meer mensen zijn die deze liefde delen voor de Italiaanse kaas en tomaten, heb ik de allerbeste caprese recepten opgezocht. Enjoy! 

caprese recepten

Bron: Laylita’s Recipes

Empanadas met tomaat & mozzarella

Ingrediënten:

  • 225 gram mozzarella
  • 2 tomaten
  • handje basilicum
  • 12 à 15 plakjes empanada deeg
  • 1 ei

Het hele recept zien? (Ook hoe je jouw eigen empanada deeg kunt maken?) Die vind je op deze website!

caprese recepten

Bron: Two Peas & Their Pod

Knoflookbrood met tomaat & mozzarella

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta brood
  • 4 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 340 gram mozzarella
  • 1/2 cup balsamico azijn
  • 2 tomaten
  • zout en peper
  • 1/3 cup basilicum

Hmmm… Dit knoflookbrood klinkt zo ontzettend goed.

caprese recepten

Bron: Dinner at the Zoo

Kip caprese

Ingrediënten:

  • 450 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 4 plakken tomaat
  • 4 plakken mozzarella
  • 2 eetlepels balsamico glaze
  • 2 eetlepels basilicum

Hier vind je hoe je de kip caprese kunt bereiden!

caprese recepten

Bron: Two Peas & Their Pod

Avocado op toast

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 2 theelepels citroensap
  • zout en pper
  • 4 snedes brood
  • 115 gram mozzarella
  • 1 cup cherrytomaatjes
  • 1/4 cup basilicum
  • balsamico glaze

Toast met avocado is zojuist beter geworden!

caprese recepten

Bron: Joyful Healthy Eats

Caprese frittata met geroosterde tomaten

Ingrediënten:

  • 1 eetlepels olijfolie
  • 240 gram cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 cup spinazie
  • 60 gram mozzarella
  • 5 eieren
  • 1/4 cup halfvolle melk
  • zout en peper
  • basilicum

Deze frittata ziet er hartstikke goed uit en staat sowieso binnenkort bij mij op het menu!

Bron (header): Blogspot

Meer trek gekregen? Bekijk dan ook eens deze caprese portobello’s en 8 andere gevulde groenten >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie