Recepten

5x Lichte maaltijden voor warme zomerdagen

De zomer is in volle gang en dit betekent dat wij met het warme zomerse weer snakken naar een lichte maaltijd. En het liefst eentje die niet te moeilijk is, want urenlang boven het fornuis staan is ook niet perse ideaal! We willen het langst van de warme zomeravonden genieten en daarom geef ik jullie mijn favoriete lichte recepten, die je zó op tafel tovert. Daar gaan we: 

1. Avocado toast met ei, spinazie en tomaat

Zomerse recepten

Bron: Two peas and their pod

Ingrediënten

  • ½ theelepel sjalot (fijngesneden)
  • 225 gram spinazie
  • 2 eiwitten of 1 ei (losgeklopt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 1 snee volkoren brood
  • ½ avocado
  • 2 tomaten (in plakjes gesneden)

Klik hier om te lezen hoe je deze te lekkere toast klaarmaakt.

2. Geitenkaassalade á la Parijs

Zomerse recepten

Bron: The Lion Kitchen

Ingrediënten

  • 1 rol geitenkaas
  • 1 grote zak sla
  • 1 zak baby spinazie
  • 250 gram romaatjes
  • 1 komkommer
  • handje pompoenpitten
  • half volkoren stokbrood
  • Gedroogde of verse tijm
  • Honing
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout (naar smaak)

Deze rijk gevulde salade met een Parijs feeling maak je zo klaar. 

3. Rijkgevulde salade met rosbief, vijg, pistache en tomaat

Zomerse recepten

Bron: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Ingrediënten

  • 50 gram veldsla
  • handje gepelde pistachenoten
  • 4 plakjes rosbief
  • 5 romaatjes
  • 1 vijg
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • balsamicoazijn

Wil jij ook een keer deze heerlijke salade maken? Dan is dit het recept.

4. Limoen ceviche van zeebaars

Zomerse recepten

Bron: Simone’s Kitchen

Ingrediënten

  • 1 zeebaars
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • rode ui (fijngesneden)
  • Rasp en sap van een paar limoenen
  • Citroen
  • Granaatappelpitjes
  • Peper en zout (naar smaak)

Deze zomerse ceviche zet je zo op tafel.

5. Perzik gazpacho

Zomerse recepten

Bron: Kyra’s Kitchen

Ingrediënten

Voor de soep

  • 1 klontje kokosolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram perziken (ontpit)
  • 200 ml koud water
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ½ – 1 theelepel citroensap

Voor de topping

  • 2 streepjes rucola
  • 2 snufjes bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel rasp van een citroen
  • 4 snufjes zwarte peper

Check hier hoe je deze zomerse gazpacho klaarmaakt.

Een lichte maaltijd maken is helemaal niet lastig! Nu ben ik wel benieuwd welke zomerse maaltijden jij klaar maakt. Let me know in de comments!

Plaats een reactie