Recepten

5x zomerse pastasalades

Als het warm weer is, eet ik graag een salade. Koud of lauwwarm eten bij het diner vind ik helemaal geen straf als we (ver) in de 20 graden zitten. Om een salade toch iets meer vullend te maken, voeg ik graag wat pasta toe! Helemaal ideaal als ik nog wel wat koolhydraten kan gebruiken die dag. 🙂 Vandaag deel ik 5 superlekkere, zomerse pastasalades met jullie. Als je nou een dubbele portie maakt, kun je de andere helft de dag erna voor lunch (of gewoon weer als avondeten) gebruiken! 

zomerse pastasalades

Bron: Tastes Better From Scratch

Pastasalade met spinazie en avocado

Ingrediënten:

  • 2 1/2 cup penne
  • 2 cups spinazie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/4 cup ui
  • 2 avocado’s
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 cup cherrytomaten

Voor de dressing:

Het hele recept lezen? Hier vind je hem!

Cups omrekenen naar grammen? Zo doe je dat! >

zomerse pastasalades

Bron: Salt and Lavender

Pastasalade met gegrilde zomergroenten

Ingrediënten:

  • 3 cups fusilli
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 kleine courgettes
  • 2 maïskolven
  • 1 gele paprika
  • sap & rasp van een halve citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/4 cup Parmezaanse kaas

Zo maak je zelf deze zomerse pastasalade!

zomerse pastasalades

Bron: The Pioneer Woman

Pastasalade met boerenkool

Ingrediënten:

  • 450 gram farfalle
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1/4 cup olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 1 bosje boerenkool
  • 115 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Boerenkool in de zomer? Jazeker, met deze pastasalade kan het!

zomerse pastasalades

Bron: Girl Gone Gourmet

Orzosalade met kikkererwten en broccoli

Ingrediënten:

  • 2 à 3 cups broccoliroosjes
  • 1 cup orzo
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout en peper
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 blik kikkererwten

Heb jij al wel eens orzo gegeten? Deze pasta in de vorm van rijst is superlekker!

zomerse pastasalades

Bron: Skinny Taste

Zomerse pastasalade

Ingrediënten:

  • 85 gram mix van babyspinazie en rucola
  • 140 gram pasta (volkoren)
  • 1/3 cup zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Weten hoe je deze pastasalade zelf maakt? Hier check je het!

Heb jij een favoriet recept voor pastasalade? Laat het me weten! 🙂

Meer zin in iets zoets? Probeer dan eens deze salades met fruit! >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.

 

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie

Comments

  1. Wieke

    Als ik pastasalade maak, is het eigenlijk altijd dezelfde:

    Ingrediënten
    200 gram fusilli
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui
    400 gram kipfilet
    2 eetlepels grove mosterd
    2 eetlepels vloeibare honing
    175 gram cherrytomaten
    Rucola

    Dressing
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel sherryazijn (je kunt ook witte balsamicoazijn gebruiken)
    2 theelepels vloeibare honing

    Bereiding
    1. Snijd de uien in halve ringen, de kip in kleine blokjes en de cherrytomaten in vieren.
    2. Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en klop ze door elkaar.
    3. Breng water aan de kook en voeg de fusilli toe. Kook dit 9 minuten.
    4. Bak ondertussen de kip en het ui in olijfolie op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Roer dan
    de honing en mosterd erdoor en bak het ongeveer 2 tot 3 minuten.
    5. Giet de fusilli af en giet de dressing er overheen. Roer dit door en doe de fusilli bij de kip in
    de pan.
    6. Roer als laatste de tomaten en een handvol rucola erdoor.

    • Michelle den Elzen

      Hi Wieke! Jouw recept klinkt ook hartstikke lekker! Goede tip, dankjewel. 🙂