Recepten

6 recepten voor een gezonde paasbrunch

De paashaas staat weer voor de deur en hij neemt een behoorlijke voorraad paaseieren met zich mee. Natuurlijk gaan wij ook genieten van alles wat Pasen te bieden heeft, maar om een beetje in balans te blijven voegen we graag wat gezonde opties toe aan onze paasbrunch. Dit zijn de recepten die zeker bij ons op tafel verschijnen. 

gezonde paasbrunch

Bron: Joy Food Sunshine

Pindakaas-Chocolade ‘Nestjes’

Ingrediënten

Bereiding

En zo maak je deze leuke paasnestjes.

gezonde paasbrunch

Bron: Leuke recepten

Dadel Paashaasjes

Ingrediënten

Bereiding

Het recept van deze gezonde en schattige paashaasjes vind je hier. 

gezonde paasbrunch

Bron: Foxvalley Foodie

Avocado Eiersalade

Ingrediënten

  • 8 hard gekookte eieren
  • 2 avocado’s
  • 1 1/2 el citroensap
  • 1 ui 
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Hier vind je het recept van deze snelle en gezond eiersalade. 

gezonde paasbrunch

Bron: Hot For Food Blog

Vegan Carrotcake Donuts

Ingrediënten

  • 130 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 220 ml amandel– of sojamelk
  • 1 tl appelazijn
  • 1 el chiazaad + 3 el water (of 1 ei voor niet vegan)
  • 2 el water
  • 60 gram geraspte wortel
  • 150 gram kokosbloesemsuiker (minder mag ook)
  • 40 gram gesmolten kokosolie (je kunt dit vervangen met ongezoete appelmoes als nog gezondere optie)
  • 1 tl vanille
  • snufje zout

Bereiding

Lees hier hoe je de carrotcake donuts maakt. 

gezonde paasbrunch

Courgettebrood

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Snijd de ui en de champignons klein en roerbak in 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten kort tot ze
    gaar en knapperig zijn.
  3. Snijd de courgette grof en maal het fijn in een blender of keukenmachine.
  4. Klop de eieren en voeg het meel toe.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten klein.
  6. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Het mengsel moet niet te droog zijn, voeg wat water
    toe indien dit nodig is.
  7. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel
    hier in en bak het brood in 40 minuten gaar.
  8. Laat het brood afkoelen voordat je het in 20 stukken snijdt. Dit klinkt misschien veel, maar de stukjes zijn
    heel goed in te vriezen.

Dit Recept komt uit ons Sweet ’n Salty Recipes Ebook, hierin vind je naast dit recept nog 49 andere heerlijke zoete en hartige recepten voor een healthy lifestyle. En ik heb heel goed nieuws voor je: Je scoort al onze guides momenteel met 20% korting. Wacht niet te lang, de actie loopt maar tot 31 maart! 

 

KIES JOUW GUIDE

 

 

 

gezonde paasbrunch

Bron: Uit Pauline’s Keuken

Guilty Pleasure: Croissantkrans met ei en zalm

Zoals we al zeiden: alles gaat om balans, dus deze ‘guilty pleasure’ mag niet ontbreken!

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg (groot)
  • 6 eieren + 1 om te bestrijken
  • 100 gr gerookte zalm
  • 30 gr feta
  • Scheutje kookroom
  • Paar takjes bieslook
  • Paar takjes peterselie
  • 2 el maanzaad
  • Peper en zout
  • Klontje roomboter

Bereiding

Het recept van deze paaskrans kun je hier bekijken. 

Wij duiken meteen de keuken in om deze recepten klaar te maken! Alvast een hele fijne pasen, genieten van al het lekkere eten en de vrije dagen! 

Bron header: Unsplash

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie