Ontbijt

8X De allerlekkerste smoothie pudding

Smoothie puddings: ze zijn hartstikke lekker, makkelijk om te maken én supergezond. Een pudding als deze flans je zo in elkaar met maar één geheim ingrediënt, namelijk chia zaad. Tijd om de lekkerste recepten met jullie te delen!

Een simpele gezonde smoothie verander je in een handomdraai in een pudding. Met wat hulp van de altijd handige chia zaadjes kun jij dit lekkere ontbijtje binnen no-time klaarmaken. Misschien heb je het al eens gemerkt wanneer je zelf chia zaad eet, maar wanneer het in contact komt met water krijgt het een hele jelly achtige structuur. Het voelt in het begin een beetje gek, maar je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wanneer je jouw smoothie eventjes laat staan in de koelkast, is het een paar uur later veranderd in een lekker puddinkje.

Een smoothie pudding is ideaal voor zowel het ontbijt als dessert. Wanneer je hem ’s avonds klaar maakt, is hij wanneer je wakker wordt klaar om opgegeten te worden. Dit is dus weer zo’n perfect ontbijtje voor chickies die zo lang mogelijk in bed willen blijven liggen. Ik verzamelde de lekkerste recepten en zet ze vandaag voor je op een rijtje. Smakelijk!

smoothie pudding

1. Pudding met blauwe bessen

De blauwe besjes en amandelen in dit recept voegen een extra crunch toe. Dat is zeker welkom bij een pudding structuurtje als deze!

smoothie pudding

2. Frambozenpudding

Voor dit ontbijtje heb je maar drie ingrediënten nodig, mega handig! Waarschijnlijk heb jij ze ook al gewoon in je voorraadkast liggen. Frambozen bevatten veel vezels dus op deze manier blijf je ook extra lang verzadigd.

smoothie pudding

3. Pudding met appel en kaneel

Dit ontbijtje is echt een must voor diegene die van warme havermout houden. Dit bakje kan de perfecte vervanger zijn van je normale ontbijt gerechten. Yummehhhh!

smoothie pudding

4. Pindakaas pudding

Peanutbutter lovahs opgelet, deze is voor jullie! Wat mij betreft zijn pindakaas en banaan sowieso de twee meest belangrijke ingrediënten voor een succesvol ontbijtje.

smoothie pudding

5. Piña colada pudding

Ben jij zo iemand die ’s ochtends al droomt van de cocktails die je ’s avonds gaat drinken? Look no further, dit puddinkje gaat je heel blij maken. Did I hear someone say Piña Colada!? 

smoothie pudding

6. Kokospudding met chocolade

Deze beauty heeft een topping van granaatappeltjes, pure chocolade en chocoladesnippers. Klinkt goed, hè? 😉 Dit is het nog eens waard om vroeg voor je bed uit te komen.

smoothie pudding

7. Koffie pudding

Ook aan de koffie lovers wordt gedacht in dit lijstje vol met lekkere smoothie puddings. Deze variant met koffie en pudding móet je echt even proberen. Hij smaakt echt stukken beter dan je saaie, simpele bakkie pleur die je om 7 uur ’s ochtends naar binnen giet.

smoothie pudding

8. Rocky Road pudding

We sluiten het lijstje af met een échte topper: Deze heerlijke smoothie pudding geïnspireerd op de rocky road. Hij zit vól met lekkere noten en zaden en is dus een hele gezonde keuze voor iedere morgen.

Heb jij wel eens zo’n smoothie pudding gemaakt met chia zaadjes?

Plaats een reactie