Kleine woonkamer? Zo laat je hem groter lijken!

Lifestyle & Tips door Elsemieke

Met de huidige woningmarkt is het ontzettend lastig om een woning te vinden die voldoet aan al jouw wensen. Heb je er eenmaal één gevonden, dan is de kans groot dat het huisje maar weinig vierkante meters heeft. Geen zorgen: je kan een kleine kamer groter laten lijken. Hoe? We vertellen hoe je een woonkamer op een efficiënte manier kan benutten! 

kleine woning groter laten lijken

Of je nu net verhuisd bent en alles nog moet inrichten of je wil alles weer omgooien: een huis inrichten kan een fikse klus zijn. Soms ben je gewoon zat van je huidige interieur en weet je even niet zo goed wat je dan precies moet veranderen. Zeker wanneer je niet al te veel ruimte hebt te besteden. We've got you, want we leggen je uit hoe je een kleine woonkamer groter kan laten lijken.

Plaats meubels slim

De juiste meubels aanschaffen is een hele praktische oplossing om een kleine woonkamer groter te laten lijken. Een ruimte krijgt hierdoor namelijk veel meer 'lucht'. Denk aan bijvoorbeeld fauteuils op de juiste manier neerzetten, zodat de woonkamer optisch groter lijkt. Veel meubels zijn bovendien zwevend te maken. Staat jouw tv meubel bijvoorbeeld op de grond? Door dit meubel aan de wand te hangen, zal je meer openheid en ruimte in de woonkamer realiseren. Boekenkasten zijn ook meubels die slim in te richten zijn. Je zou bijvoorbeeld verschillende planken of zwevende boxen als alternatief in het interieur kunnen opnemen.

Koop de juiste accessoires

Subtiliteit is key bij het stijlen van de woning. Doe dus concessies bij het kopen van accessoires. Schaf bijvoorbeeld handige manden aan of leuke opbergdozen, zodat je alle spullen netjes kan opbergen. Zo zijn de items niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel. Denk aan kaarsjes, wat sierkussens of een schilderij.

Speel met licht en ruimte

Ligt is misschien wel het belangrijkste aspect om een woonkamer groter te laten lijken. Vind je dat een woonkamer sfeerloos wordt door de lichte kleuren? Je kan meer warmte en gezelligheid creëren door accessoires in warme kleuren aan te schaffen.

Gebruik scheidingswanden

Een zo ruim mogelijk effect creëer je door de juiste hoeveelheid overzicht en rust te behouden. Je hoeft niet gelijk een hele wand in de woning te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een roomdivider, maar ook een kast of een grote plant helpt al heel erg om je woonkamer groter te laten lijken. Dit zorgt ervoor dat de overgangen van bepaalde delen in de woonkamer worden geaccentueerd, zonder dat er ruimte verloren gaat. Kan jij je weer richten op leuke meubeltjes aanschaffen die passen bij je kleine, maar sfeervolle woonkamer!

Zo creëer jij een budgetproof gym voor in huis

  1.