De beste manier om jouw run te tracken tijdens het rennen

Tips door michelle-den-elzen

Iedereen die hardloopt, weet dat het fijn is om inzicht te hebben in een run. Soms voelt het wel alsof je die 5 kilometer sneller hebt gedaan, maar je weet het niet zeker. Of je weet niet waar de snelheid vandaan komt - ging dat eerste stuk nou vlotter of liep je juist de laatste kilometer makkelijker dan normaal? Wat is eigenlijk de beste manier om jouw run te tracken tijdens het rennen? Ik heb de perfecte oplossing gevonden!

Hardlopen doe ik vaak met een hardloopapp. Als ik terugkom van een run heb ik gelijk inzicht in hoe ik het heb gedaan. Ging het beter dan vorige keer? Kan ik direct zien! Of nouja, direct… Als ik terugkom, dus. Jep, er zitten enkele voor- en nadelen aan het gebruik van zo’n applicatie. Ik zet ze even op een rij.

Pros & cons

De voordelen: op een goedkope (soms zelfs gratis!) en makkelijke manier heb je een heleboel gegevens van jouw run bij de hand. Via GPS wordt jouw afstand en snelheid bepaald. Je ziet precies welke stukken je sneller hebt gelopen en waar je juist weer wat langzamer ging. Ook kun je makkelijk jouw runs opslaan, waardoor je ook een goed inzicht krijgt in jouw progressie van een langere periode. En last but not least is er natuurlijk de optie om gelijk jouw run te delen met jouw vrienden in de app of via social media.

Het enige nadeel van lopen met een app vind ik altijd dat ik niet direct kan zien hoe ik het doe terwijl ik aan het rennen ben. Mijn telefoon draag ik vaak bij me in een jaszak of aparte running belt – niet iets waar ik gelijk mijn scherm op kan zien. Ik zie ook weleens mensen rennen die hun telefoon gewoon in hun hand houden, maar dat vind ik toch altijd een beetje te tricky…

Binnen handbereik

Gelukkig zijn er ook gadgets waardoor je wél jouw telefoon binnen handbereik kunt hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan die armbanden waardoor je jouw telefoon om jouw bovenarm, of gewoon om je pols kunt doen. Zeker met die laatste manier kun jij in een oogopslag zien hoe jouw run gaat. Maar de gadget die ik laatst tegenkwam, vond ik ook ontzettend handig!

run tracken

Ik presenteer u: de Grip Case van Adidas. De wattes? De Grip Case! Het is precies wat je denkt dat het is, eigenlijk. Een hoesje voor jouw telefoon waardoor je meer grip hebt en je hem veilig vast kunt houden tijdens het hardlopen. Aan de achterkant zit namelijk een handige band waar jij jouw hand doorheen kunt steken. Ook is het materiaal stroef, waardoor je telefoon zelfs met zweethandjes niet zomaar uit jouw handen glijdt. En voor alle niet zo handige Harry’s onder ons is er zelfs drop protection. Voor het geval je hem tóch wel laat vallen.

De grote test

Dat moest natuurlijk getest worden en dus haalde ik op een warme avond mijn telefoon uit zijn vertrouwde running belt en deed ik hem in de Grip Case. Aan het begin van mijn run voelde het een beetje onwennig om met mijn telefoon in mijn hand te rennen, maar eigenlijk werd het al vrij snel fijn. Het direct inzicht hebben in jouw run is echt een enorm voordeel! Ook was ik helemaal niet bang dat ik mijn telefoon liet vallen, omdat hij echt heel stevig in mijn hand lag.

Maar de Grip Case kun je nog voor meer dingen gebruiken. Door een magnetisch stukje in de band, kun je hem ook als standaard gebruiken. Ik gebruik hem nu dus ook wel als standaard op mijn bureau, als ik mijn telefoon erbij wil hebben om een app op te gebruiken. Terwijl ik op de computer zit, kan ik alles direct zien doordat mijn telefoon rechtop ‘staat’. Handig!

Als laatste heb ik ook nog een extra tip voor je: gebruik jij jouw telefoon altijd in de auto als navigatie? Scoor er dan ook deze telefoonhouder bij: door de sterke magneet in de grip case en de magnetische werking van de houder, kun je op een veilige manier jouw telefoon bevestigen in de auto! Multifunctioneel dus, die handige gadget voor jouw telefoon! ;)

Zelf ook rennen met zo’n fijne Grip Case? Scoor jouw eigen exemplaar in de webshop van Adidas of bij een van hun verkooppunten!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Adidas gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)

run tracken