Bulgur gerecht met kipfilet, kikkererwten en munt

Lunch door nathalie

Bulgur is een gezonder alternatief voor couscous. Bulgur bevat namelijk meer eiwitten, ijzer en magnesium, maar juist minder calorieën. Klinkt perfect toch? En dat is het ook, want persoonlijk vind ik bulgur ook nog eens lekkerder dan couscous. Dit bulgur gerecht met kipfilet, kikkererwten en munt is dan ook echt het proberen waard!

Bulgur komt uit het Midden-Oosten, maar is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of online te bestellen. Zelf maak ik echter graag een wandelingetje naar de Turkse toko voor een 5 kg(!) zak bulgur. Dan kan ik weer even vooruit, want sinds ik deze nieuwe graansoort heb ontdekt zijn er bij ons thuis al aardig wat kilo's doorheen gegaan!

Dit gerecht is prima koud te eten en daardoor ook ideaal om mee te nemen als lunch. Maak dus zeker wat extra!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125 gram bulgur
  • 180 ml water
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram kikkererwten
  • ½ rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 el citroensap
  • 30 gr komkommer
  • 1 el kokosolie
  • munt
  • peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Giet 180 ml water over de bulgur. Voeg hier de gedroogde kruiden aan toe. Laat dit ongeveer 15 minuten staan, totdat de bulgur al het water heeft opgenomen en goed gaar is. Roer af en toe even door.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm de kokosolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin.
  3. Snijd de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes en voeg dit aan de pan met kipfilet toe. Bak de groente nog enkele minuten mee.
  4. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan de pan met kipfilet en groente.
  5. Meng de bulgur door de kip en groente, serveer op een bord en besprenkel met wat citroensap. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
  6. Snijd de komkommer in dunne repen en serveer bij de bulgur.

Eet smakelijk!