Lifestyle

De leukste last-minute citytrips voor de kerstvakantie

December is voor iedereen vaak één van de drukste maanden van het jaar. Alle feestdagen komen samen, het is een complete chaos op je werk en ook bij je studie wordt alles nog even in die laatste paar weken gepropt. Des te meer redenen om, wanneer de kerstvakantie dan eindelijk begint, jezelf te trakteren op een reisje. Het hoeft echt geen honderden euro’s te kosten om er even lekker tussen uit te gaan. Ik zet de beste en leukste last-minute reisjes voor je op een rij. 

Verrassingsreis

Weet je niet zo goed waar je naartoe wilt, maar wil je er wel graag een paar daagjes tussenuit voor een klein prijsje? Hema heeft nu een actie waarbij je voor €89,- p.p een 3-daagse vliegreis boekt. Je gaat dus gegarandeerd naar een plek buiten Nederland en hoeft zelf helemaal niets te regelen. Zo kan het dat je zomaar ineens in Milaan, Praag of Boedapest zit. Klinkt goed, of niet dan? Je boekt het reisje via deze link.

Belfast

Wil je er van verzekerd zijn dat je in een stad zit waar het altijd gezellig is? Dan moet je naar Belfast! In deze Noord-Ierse stad kun je natuurlijk nog veel meer dan alleen biertjes drinken in de pubs. Het is namelijk ook nog eens de stad waar de Titanic is gebouwd! Verder vind je in Belfast de bars vooral onder de grond in kleine keldertjes en verstopte straatjes. Maar als je die straatjes eenmaal hebt gevonden wil je ze niet meer verlaten!

Wat kost dat?

Je boekt deze winter een vlucht naar Belfast voor gemiddeld €50,- en voor €50,- per nacht boek je een lekker hotelletje in het centrum!

Keulen

Duitsland staat bekend om een aantal hele gezellige kerstmarkten. Je hebt natuurlijk de mega kerstmarkt in Düsseldorf, maar die in Keulen is zeker net zo leuk en ook net wat minder druk. Naast het bezoeken van de kerstmarkt kun je ook naar een van de vele hotspots of eindeloos winkelen in de grote winkelstraat. En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk de Kölner Dom. Ik heb ‘m inmiddels twee keer mogen aanschouwen en was twee keer echt ontzettend onder de indruk.

Wat kost dat?

Je rijdt in drie uur naar Keulen maar je kunt natuurlijk ook lekker de trein pakken. Voor nog geen 30 euro heb je een kaartje. Een 4-sterrenhotel in het centrum boek je voor minder dan €50,- per persoon per nacht.

Lyon

Aangezien de hele wereld in de kerstvakantie al naar Parijs afreist om de Eiffeltoren verlicht in de sneeuw te zien, kun je die stad beter even overslaan. Nu heeft Lyon eigenlijk precies dezelfde charmes, is het ongeveer net zo ver en net iets minder druk dan Parijs tijdens de kerstvakantie. Lyon heeft een historisch centrum dat stamt uit de 15e eeuw wat er prachtig uit ziet! Overal waar je kijkt zie je mooie oude gebouwen en gezellige hotspots. Wat je absoluut niet mag missen is de foodmarket ‘Les Halles’, hier kun je bij tientallen verschillende kraampjes het lekkerste eten halen. Een echte aanrader én het is lekker binnen!

Wat kost dat?

Voor een retourtje Lyon met het vliegtuig betaal je tussen de €50 en €100 euro. En voor een 3-sterrenhotel in het centrum betaal je ongeveer €40,- per nacht!

Welke van deze bestemmingen is jouw favoriet? Laat het vooral even weten in de comments! 

 

Wil jij geen enkel lifestyle artikel missen?

Gaan we voor je regelen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je dagelijks op de hoogte van de leukste lifestyle artikelen op de site.

Plaats een reactie