Lifestyle

Deze low-budget citytrips moeten op jouw bucketlist

Het is alweer oktober en hoewel de zomervakantie nog zo kort geleden lijkt, staat de herfstvakantie alweer voor de deur of is het voor sommigen van jullie al begonnen. De hoogste tijd om onszelf weer te trakteren op een lekker tripje, toch? Helaas groeit het geld nog steeds niet aan de bomen en zijn we niet allemaal gezegend met een baan als travelblogger. Maar wist je dat zo’n citytrip helemaal niet duur hoeft te zijn? Deze low-budget reisjes kun je binnen no-time afstrepen van jouw bucketlist.  

low budget citytrips

Boedapest

Dit is dé stad voor een goedkoop weekendje weg. Het leven en eten kost er bijna niets, maar je geniet zeker net zo erg als een weekend in Parijs. De stad ontploft van de leuke hotspots en mooie gebouwen! Breng een bezoekje aan de Hummus Bar, of drink een cocktail bij Kiosk. En wist je dat Boedapest de stad van de spa’s is? Voor een prikkie kun je een hele dag relaxen in de mooiste en grootste spa’s van Europa. Dus waar wacht je nog op?

Wat kost dat?

Voor een kleine 60 euro vlieg jij op en neer naar deze prachtige stad. En een mooi hotelletje vind je ook voor een heel klein prijsje!

low budget citytrips

Gent

Een stukje dichterbij huis, maar zeker net zo leuk, ligt Gent. Een citytripje dichtbij huis hoeft absoluut niet saai te zijn en stiekem is het ook wel fijn om gewoon Nederlands te kunnen praten toch. 😉 Vanaf de randstad ben je binnen twee uur rijden in Gent. Geen auto tot je beschikking? Dan pak je toch gewoon lekker de trein, kost je bijna niets en brengt je er zeker net zo snel. Een paar hotspots die je niet mag missen in Gent zijn Clouds 9000 voor drankjes in een prachtige groene binnentuin en Madam Bakster voor healthy taartjes. En alsof dat nog niet niet genoeg is, kun je eindeloos struinen langs de mooie gebouwen en de leuke bruggetjes.

Wat kost dat?

Bijna niets! Een treinkaartje heb je voor zo’n 30 euro en een leuk appartement kost je nog geen 50 euro per persoon per nacht.

low budget citytrips

Marrakech

Terwijl het hier al lekker koud wordt kun je in Marrakech nog genieten van een hele lekker temperatuur. In de zomer is het er vaak veel te warm, daarom is het najaar de perfecte tijd om naar Marrakech te reizen. De afgelopen jaren groeit deze prachtige stad steeds verder uit tot hotspot walhalla. En sinds ik de fantastische @morrocanmusthaves wil ik niets anders dan een reisje maken naar Marrakech. Je kunt overal superlekker en goedkoop eten en door een beetje af te dingen kun je ook heel goedkoop shoppen. Marrakech is met zijn prachtige tegeltjes en grote Souks ook super insta-worthy. Pak je camera maar vast in!

Wat kost dat?

Als je een beetje goed zoekt heb je voor minder dan 100 euro een retourtje naar Marrakech en boek je voor minder dan 40 euro per persoon per nacht een prachtig hotel in het centrum.

low budget citytrips

Manchester

Londen is echt niet de enige leuke stad van Engeland. Manchester is niet alleen super leuk, maar ook een stuk minder druk dan de hoofdstad. Wel zo fijn als je er even lekker tussenuit wilt. Wat je zoal van Manchester kunt verwachten: Super toffe architectuur, heel veel creativiteit en vintage shops en leuke hotspots. Omdat de stad niet zo groot is kun je alles lekker te voet doen en rustig de tijd nemen om alle bezienswaardigheden te bezoeken.

Wat kost dat?

Een retourvlucht naar Manchester heb je al vanaf 50 euro en een hotel in het centrum kost je ongeveer 40 euro p.p!

Pak je koffers maar vast in, want een beter excuus ga je niet vinden! Geniet van je reisje, je hebt het dubbel en dwars verdiend! Wat is jouw beste low-budget reis tip?

Beeld: Pinterest, Unsplash

Nog meer besparen? Met deze tips ga jij altijd goedkoop op reis!

Meer van mij zien en lezen? Volg me dan op instagram via @howilook.nl en lees hier al mijn artikelen. 

Wil jij geen enkel lifestyle artikel missen?

Gaan we voor je regelen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je dagelijks op de hoogte van de leukste lifestyle artikelen op de site.

Plaats een reactie