Dit zijn onze favoriete vullingen voor in springrolls

Food & Recipes door robin-den-besten

We houden van springrolls! Ze zijn lekker licht, super gezond en je kunt daarnaast eindeloos variëren met de vulling. En juist omdat je eindeloos kunt variëren, leek het ons leuk om een verzameling te maken van onze favoriete combinaties, vullingen en sausjes. Dus, springrolls maken? Haal die rijstvellen in huis en vullen maar! 

De basis voor de perfecte springroll

Voor de basis van springrolls wordt meestal gebruik gemaakt van noedels of mie. Ook is sla of kool vaak een belangrijk ingrediënt. Als het gaat om noedels gebruiken wij graag deze varianten, omdat ze het meest gezond en super lekker zijn:

  • volkoren rijstnoedels
  • boekweitnoedels (ook glutenvrij)
  • sobanoedels
  • eiermie
  • courgette 'noedels'
  • zoete aardappel 'noedels'

Springroll vulling

De overige vulling is eigenlijk het leukste onderdeel van het springrolls maken. Hierbij kun je het namelijk zo gek maken als je zelf wilt. Kies je voor een frisse variant of ga je voor lekker pittig? De keuze is geheel aan jou. Dit zijn alvast een aantal van onze favoriete vullingen:

Proteïne

  • kipfilet
  • biefstukreepjes
  • garnalen
  • tempeh
  • tofu
  • gekookt ei
  • omeletreepjes
  • kikkererwten
  • sojabonen

Groente/fruit

  • (Chinese) kool
  • spinazie
  • broccoli
  • mango
  • aardbeien
  • komkommer
  • paprika
  • geraspte wortel
  • lente ui
  • taugé

Gezonde vetten

Springrolls Fitgirlcode

Heerlijke combinaties

Weet je na het zien van bovenstaande ingrediënten niet zo goed wat je bij elkaar moet stoppen om een lekkere gevulde springroll te maken? Gebruik dan een van onze favoriete combinaties. We weten zeker dat je er van zult smullen!

Mango-tempeh 

  • noedels
  • tempeh
  • witte kool
  • mango
  • tauge
  • avocado

Spicy-chicken

  • noedels
  • kip
  • (ijsberg)sla
  • paprika
  • lente-ui
  • sambal

Ei-pinda

  • courgette 'noedels'
  • gekookt ei
  • geraspte wortel
  • sojabonen
  • pindakaas

Sausjes

Als je springrolls helemaal gevuld zijn, kun je ze dichtvouwen en nog dippen in een lekker sausje. Veel kant en klare sausjes bevatten veel overbodige toevoegingen, teveel zout en een flinke lading suiker. Maar je kunt heel eenvoudig je eigen sausje maken. Dit zijn onze favoriete sausjes:

  • sojasaus + limoen + rijstazijn
  • chilipeper + zonnebloemolie + knoflook + honing
  • pindakaas + heet water + sojasaus + limoen
  • olie + knoflook + gember + bruine suiker + sojasaus

Met deze combinaties kun je natuurlijk eindeloos variëren, om zo telkens weer nieuwe springrolls te maken. Dus maak binnenkort wat extra springrolls klaar en neem ze vervolgens lekker mee als lunch. Wedden dat jouw collega's of klasgenoten je super jaloers gaan aankijken! Wat is jouw favoriete springroll combinatie?