Lifestyle

DIY: maak je eigen beautyproducten

Heb jij al wel eens je eigen beautyproducten gemaakt? Zo niet, dan moet je dat echt proberen! De meeste recepten hebben slechts enkele ingrediënten en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Je weet zeker dat er geen gekke toevoegingen in je product zitten die schadelijk voor je kunnen zijn én de natuurlijke ingrediënten bevatten vaak allemaal gezondheidsvoordelen. Om je op weg te helpen hebben we 5 van onze favoriete DIY recepten klaargezet. 

DIY beauty

Body scrub met bruine suiker

Ingrediënten:

  • 1 cup bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 cup kokosolie
  • 1 theelepel vitamine E
  • vanille (optioneel)

Deze scrub is heerlijk! Je kunt met het basisrecept ook eindeloos combineren (denk: voeg honing toe, gebruik amandelolie in plaats van kokosolie, en ga zo maar door). Deze variant geeft je door de geur in ieder geval een heerlijk wintergevoel.

DIY beauty

Gezichtsscrub van amandel en honing

Ingrediënten: 

  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 2 eetlepels honing

Hoe je deze facial scrub moet maken, kun je vast wel raden. 😉 Laat hem enkele minuten intrekken om al het goede uit de ingrediënten te halen. Wat dat zijn, lees je hier!

DIY beauty

Badolie bommetjes met lavendel en honing

Ingrediënten:

Als drie van de vijf ingrediënten met lavendel zijn, weet je zeker dat je lekker ruikt als je hiermee hebt gebadderd! En eh, als je ze maakt in een leuke siliconenmal (zoals die met hartjes) kun je dit jaar voor kerst ook hele leuke homemade cadeautjes maken!

DIY beauty

Body butter met kokosolie

Ingrediënten:

Voor deze body butter heb je een mixer nodig! Jep, dat klopt, je klopt die kokosolie super luchtig tot het een heerlijke butter is. Bekijk het hele recept hier.

DIY beauty

Gezichtsmasker van Griekse yoghurt

Ingrediënten:

Met maar twee ingrediënten is dit masker super makkelijk te maken. De yoghurt zorgt voor een goede reiniging van je gezicht, de probiotica laat een prachtige glow achter. Probeer het zelf eens!

Heb jij al eens eerder je eigen beautyproduct gemaakt? Deel het recept ervan in de comments hieronder! Ik ben heel benieuwd. 

Plaats een reactie