Recepten

DIY: Vegan pumpkin spice margarine



In de herfst wordt je altijd overspoeld met pumpkin spice. Het zit in een latte, een cake of zelfs in je toetje. Maar eerlijk is eerlijk, die varianten zijn helaas allemaal niet zo healthy… Zou het niet heerlijk zijn als je elke ochtend met een heerlijke guilt free pumpkin spice creatie kon beginnen?

Een tijdje terug hebben we op het HQ van Becel geleerd hoe je zelf plantaardige margarine kunt maken. Dat bleek dus helemaal niet zo moeilijk te zijn! Om je te laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om je eigen (vegan) margarine te maken, hebben wij een superlekker recept met pumpkin spice gemaakt. En we kunnen nu alvast verklappen dat het een groot succes was! Dit gaan we zeker vaker doen. Je smeert de margarine heerlijk op je broodje en topt ‘m af met stukjes gegrilde pompoen en pompoenpitjes. Een beter begin van de dag bestaat bijna niet. 😉

diy margarine

Alles op een rijtje

Zoals je in de video al hebt kunnen zien, heb je slechts een paar ingrediënten nodig om margarine te maken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het toevoegen van de pumpkin spice kruiden. Deze kun je ook in een mix verkrijgen, maar wij hebben de losse kruiden samengevoegd. We zetten alle ingrediënten en het hele recept voor je op een rijtje! Hiermee kun je een voorraad voor de hele week maken. Het is prima houdbaar in de koelkast!

Benodigdheden

  • 8 el (gesmolten) kokosolie
  • 12 el zonnebloemolie/olijfolie
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 4 tl wortelsap
  • Paar druppels citroensap
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl piment
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl gember
  • Handje pompoenpitten
  • Pompoen stukjes
  • 2 sneden brood

En zo maak je het:

  1. Smelt 8 eetlepels kokosolie au-bain marie.
  2. Vul een grote kom met ijswater en ijsblokjes.
  3. Doe 12 eetlepels plantaardige olie in een kleinere kom en zet deze op het ijswater.
  4. Begin meteen met roeren! Roer de olie goed door de kom.
  5. Voeg vervolgens 4 theelepels wortelsap, 1 theelepel mosterdpoeder en wat citroendruppels toe. Wees zuinig met de citroen, anders smaakt je margarine zuur. 😉
  6. Roer dit mengsel goed totdat het wat meer op een crème gaat lijken.
  7. Voeg hierna de gesmolten kokosolie toe en roer totdat je een stevige margarine krijgt. (Dit kan even duren, maar als je goed blijft roeren, gebeurt dit vanzelf.)
  8. Voeg als laatste de pumpkin spice kruiden toe en meng dit goed door de margarine.
  9. Snijd twee dikke plakken brood en gril de pompoen in een grillpan.
  10. Besmeer de boterhammen met een lekkere laag margarine en garneer met de geroosterde pompoen en pompoenpitten.

We zijn super benieuwd wat je van het recept vindt! Laat je het ons weten in de reacties en tag je jouw creatie met #fitgirlcode? We vinden het superleuk om te zien hoe jullie creaties worden!

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met Becel geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie