Diner

#Fitgirlcode kerstmenu – hoofdgerecht

De vorige keer hebben we het recept van de bruschetta met bietencarpaccio met jullie gedeeld. Vandaag deel 2 van ons kerstdiner: het hoofdgerecht. Geroosterde kip met citroen, knoflook en kruiden. Voor de veggies staat er een gevulde portobello op het menu. Daarbij serveren we de lekkerste zoete aardappel wedges van de wereld en een heerlijke salade met walnoten, geitenkaas en granaatappel.

Gebraden kip uit de oven met citroen, knoflook en verse kruiden

Deze kip vergt niet heel veel tijd. Het enige waar je op moet letten is dat je hem op tijd marineert. Easy peasy, toch?

gezond kerstmenu

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 citroenen
  • Een takje verse rozemarijn
  • Een heleboel andere verse kruiden
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 stukje gember
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Marineer allereerst de kipfilet. Ik raad je aan om dit minstens 3 uur voor het roosteren te doen. Het marineren duurt ongeveer 10 minuten, daarna kun je hem wegzetten en hoef je er niets meer aan te doen. Voor de marinade mix je het sap van 3 citroenen, 3 theelepels olijfolie, geraspte gember, rozemarijn en zout & peper met elkaar. Doe deze mix over je kipfilets, samen met de 6 teentjes knoflook. Verdeel het over de kipfilet en zet ze in de koelkast.
  2. Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius. Leg de gemarineerde kip met de minst mooie kant naar boven in een ovenschaal. Bak voor ongeveer 20 minuten. Pak ze er vervolgens uit en draai ze om met de mooie kant naar boven. Gebruik een lepel om wat marinade over de kip heen te doen.
  3. Snijd de citroenen in stukjes en leg deze, samen met de andere verse kruiden op de kipfilets. Doe hem vervolgens nog 20 minuutjes in de oven en je kip is klaar!

Gevulde portobello

Het volgende recept voor de portobello’s is voor de veggies maar je kunt ze er ook als bijgerecht bij serveren.

gezond kerstmenu

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 125 gram cottage cheese / hüttenkäse
  • 2 theelepels honing
  • 4 theelepels granaatappelpitjes
  • 2 theelepels (geroosterde) pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verwijder de stam van de portobello en vul ze met cottage cheese. Doe vervolgens wat honing bovenop de cottage cheese en maak het af met wat granaatappelzaadjes en (geroosterde) pijnboompitten.
  3. Doe ze in de oven voor 15 minuten en daarna zijn ze klaar om geserveerd te worden.

TIP: Wanneer je de kip en portobello’s beide maakt kun je de portobello’s er de laatste 15 minuten gewoon bij doen in de oven. Dan zijn ze op het zelfde moment klaar.

Zoete aardappel wedges

gezond kerstmenu

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de zoete aardappel in gelijke partjes en mix ze met alle kruiden in een kom. Doe er vervolgens olijfolie en zout bij.
  3. Leg de wedges in een ovenschaal (verdeel ze gelijk zodat ze niet op elkaar liggen) op bakpapier.
  4. Bak ze 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

TIP: Doe de aardappeltjes 25 minuten voordat de kip klaar is in de oven. Op deze manier zijn ze allebei tegelijk klaar en kunnen ze op hetzelfde moment geserveerd worden.

Salade met geitenkaas en walnoten

gezond kerstmenu

Ingrediënten

  • +/- 100 gram gemixte sla
  • 60 gram geitenkaas
  • 3 theelepels walnoten
  • 3 theelepels granaatappel zaadjes
  • 2 theelepels rozijnen
  • Dressing suggestie: Mix 1 theelepel appelcider azijn, 1 theelepel olijfolie, zout en peper.

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten door elkaar en serveer het. Easy as that!

Met deze maaltijden zet jij een heel simpel, lekker en ook nog gezond hoofdgerecht op tafel deze kerst. Stay tuned voor het dessert!

Plaats een reactie