#Fitgirlcode kerstmenu - voorgerecht

Food & Recipes door fitgirlcode

Ja hoor, de gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. We luisteren al weken naar onze favoriete kerstmis nummers en vonden het absoluut niet erg dat we al aan het kerstmenu moest denken. Maar de vraag is toch altijd weer: hoe overleef je de kerst zonder kilo's aan te komen? Daar hebben wij de oplossing op gevonden: een héérlijk gezond kerstmenu waar je zonder schuldgevoelens van kunt genieten met natuurlijk een guilty pleasure toetje! We kunnen niet wachten om het met jullie te delen! 

Gezond kerstmenu

Als voorgerecht hebben we een bruschetta met bieten carpaccio en feta kaas gemaakt. Het hoofdgerecht bestaat uit heerlijke geroosterde kip, gevulde portobello's en voor de veggies: heerlijke zoete aardappel wedges en een lekkere salade. Als dessert maakten we een yummy frisse mango tiramisu (met witte chocolade!). Kunnen jullie je voorstellen dat we de beste dag ooit hadden toen we dit konden maken en proeven?

We vinden het leuk dat al deze gerechten een mix zijn tussen verse groenten, vruchten en kruiden. Daarnaast is het ook helemaal kerst-proof! Het beste is nog dat het niet eens heel veel tijd kost om klaar te maken. Het is allemaal zo simpel! We kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens het kerstdiner ergens anders wilt zijn dan alleen maar in de keuken. Het gehele kerstmenu komt de komende weken verspreid online en hierbij presenteren we je deel 1: Het voorgerecht.

Bruschetta met bieten en feta

gezond kerstmenu

Ingrediënten (4 porties)

  • 4 Sneetjes ciabatta brood
  • 2 Bieten
  • 1 Grote peen
  • +/- 60 Gram feta
  • 2 Teentjes knoflook
  • 3 Theelepels olijfolie (Het liefst van extra goede kwaliteit, dat smaakt het best!)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 190 graden.
  2. Snijd vervolgens de ciabatta in plakjes en smeer beide kanten in met olijfolie.
  3. Schil de knoflookteentjes en smeer deze uit op het brood.
  4. Snijd vervolgens je peen en bietjes in plakken en leg ze op de bruschetta.
  5. Kruimel de feta er overheen en wat zout en peper en doe ze in de oven voor 12 minuten.Daarna zijn ze ready to be served!

Stay tuned voor het hoofdgerecht en het dessert! Deze recepten komen binnenkort online en geloof me, die wil je niet missen. Laat je het ons weten als je met ons kerstmenu aan de slag gaan? Vinden we heel leuk!