Recepten

Gezonde Veggie Cupcakes

Het is cupcake tijd! Ik vind het super leuk om cupcakes te bakken, maar doe dit liever niet met de kant-en-klaarpakjes uit de supermarkt. Deze zijn namelijk minder smaakvol dan wanneer je ze zelf maakt en de meesten zitten vol met onnodige suikers. En wie denkt dat cupcakes alleen voor de zoetekauw zijn, heeft het mis! Wist je dat je ook heerlijke hartige varianten kunt maken als lunch of avondeten?

Dit gezonde alternatief is rijk aan eiwitten en zit bomvol groenten mmm.. Voor de topping kun je elke groenten die je maar lekker vindt kiezen. Het leukste aan dit gerecht: er zijn oneindig veel variaties mogelijk en het ziet er natuurlijk geweldig uit met al die kleuren!

Veggiemuffins2

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel mais
  • 1 tomaat
  • zout en peper

Voor de topping:

  • Hüttenkäse
  • Mais
  • Paprika of andere groenten naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je bakplaat met drie of vier lagen bakpapier.
  2. Klop het ei en de eiwitten samen in een kom. Snijd de tomaat fijn en roer door het eimengsel. Voeg de amandelmeel, hüttenkäse, mais, zout en peper toe. Schenk het mengsel in de muffin vormen.
  3. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.
  4. Genieten maar!

Recept: www.inlovewithhealth.nl

Plaats een reactie