Recepten

4x Groentepasta die niet courgetti is

In één keer was courgetti superpopulair. Ook niet raar, het lijkt alsof je pasta eet, maar je krijgt je portie groenten voor die dag binnen. Wie wil dat niet? Maar courgette is niet de enige groente die je goed als pasta kan gebruiken; er zijn er nog veel meer. Ik heb een paar lekkere receptjes voor je opgezocht. Natuurlijk zijn dit maar een paar voorbeelden hoe je groenten kan verwerken in een recept als pasta. 

Spirelli nodig? Hier scoor je er voordelig eentje! >

groentepasta

Bron: The Roasted Root

Wortelspaghetti

Ingrediënten: 

  • 5 grote wortelen
  • 3 cups geroosterde cashewnoten
  • 2 eetlepels koriander

Voor de gember-limoen pindakaas: 

  • 2 eetlepels ongezouten, ongezoete pindakaas
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels vloeibare amino’s
  • snufje cayennepeper
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel limoensap
  • kosher zout naar smaak

Bron: Sweet C’s Design

Auberginelasagne

Ingrediënten: 

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 cup cottage cheese
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 1 pot pastasaus

Aubergine is superhandig om lasagnes van te maken. Vervang de standaardlasagnevellen met plakken aubergine en je hebt die veggies zo binnen! Hoe je deze lasagne maakt vind je hier!

Op zoek naar meer lekkere lasagne recepten? Kijk dan eens hier!

groentepasta

Bron: My Domaine

Pastinaakpasta

Ingrediënten: 

  • 1 broccoliraab
  • 2 pittige italiaanse worstjes
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 2 pastinaken
  • 2 knoflooktenen
  • 1/4 theelepel rode peper
  • zout en peper
  • 1/2 cup kippenbouillon
  • 1/2 cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel peterselie

Hoe je deze pastinaakpasta kan bereiden vind je hier.

groentepasta

Bron: Eating Well

Zoete aardappel carbonara

Ingrediënten: 

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Dat zoete aardappel superlekker was, wisten we natuurlijk alleen. We hebben ook niet voor niets al recepten gezocht over zoete aardappel als ontbijt, snack of friet. Maar wisten jullie dat zoete aardappel ook heel lekker is als pasta? Zoete aardappel kun je elk moment van de dag eten. Als ontbijt, friet en als pasta! Met deze lekkere spaghetti carbonara verdedigt zoete aardappel absoluut zijn goede reputatie!

Hmmm… deze groentepasta variaties zien er allemaal zo lekker uit! Welke ga jij als eerste proberen? 

Bron (header): Pinterest

Hou jij het voorlopig toch liever bij courgetti? Probeer dan eens deze een van deze recepten! >

Wil je meer van mij zien? Lees dan mijn artikelen of volg me op Instagram op @rooshijwegen!

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie