Fit

Napercise: Slapen terwijl je fit wordt

Met de zomer in het vooruitzicht staan velen van ons nog extra hard in de sportschool te trainen om de laatste kilo’s eraf te krijgen. Blijkbaar kan het ook op een rustigere manier. De Britse sportketen David Loyd biedt namelijk Napercise-lessen aan. Je gaat naar de sportschool om hier simpelweg te slapen. Ja je leest het goed, dat betekent slapen en fit worden tegelijkertijd. A dream come true! Letterlijk. 😉

In deze napercise lessen is het de bedoeling dat je letterlijk 45 minuten gaat slapen. Volgens David Loyd wordt onderschat hoe belangrijk slaap voor je is. Zowel fysiek als mentaal. Het geeft je energielevel en je mood namelijk een boost. Het idee is ontstaan door een onderzoek waaruit blijkt dat 86% van de ouders vaak vermoeid is. Ouders zien slapen bijna als een luxe en daarom krijgen zij nu de kans om tijd voor zichzelf te nemen en echt even tot rust te komen. Dus even niet kneiterhard zweten op de crosstrainer, maar gewoon zorgen dat je rust pakt waardoor je uiteindelijk meer energie over hebt op een dag. Dus: gains die krijg je er niet van, maar wel een flinke dosis energie waardoor je waarschijnlijk nóg beter kunt sporten.

Iedere persoon krijgt een eigen bed en er speelt rustgevende muziek op de achtergrond. Alles is zo ingesteld dat jij je perfecte 45 minutes nap kan doen zonder mensen die aan je hoofd zeuren. Klinkt goed, niet waar? Oordeel zelf:

Ze zijn momenteel nog druk bezig met het testen van deze lessen. Ik ben in ieder geval benieuwd of het ook komt overwaaien naar Nederland. Vermoeidheid onder jongeren is, mede door de prestatiedruk, ook in Nederland een steeds groter probleem. Dus hoewel deze les oorspronkelijk gericht is op oververmoeide ouders, betekent het niet dat enkel zij er behoefte aan hebben. Wellicht dat wat meer aandacht voor slapen een positieve invloed kan hebben. Ik ben er in elk geval als de kippen bij, mocht deze Napercise ook echt een ding worden hier. Een siësta is altijd welkom!

Kan jij wel wat ontspanning gebruiken, maar vind je dit toch iets te ver gaan? Lees dan welke andere manieren je hier bij helpen.

Wat denk jij, zouden deze nap workouts werken in Nederland of zie jij het niet echt gebeuren? 

Wil jij nooit achterlopen op de nieuwste health trends?

Speciaal voor jou verzamelen we de meest interessante feitjes en tips over alles gerelateerd aan health. Zorg ervoor dat je nooit achterloopt op de nieuwste trends en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie