Ontbijt

8X Ontbijten met taart

Ontbijten is een feestje, al helemaal wanneer je elke ochtend een speciale breakfast cake op tafel zet. Check als een malle deze 8 heerlijke taarten die zó gezond zijn dat je ze gewoon als ontbijt kunt eten. Iedere dag. En geloof me, met een traktatie als deze wordt opstaan hartstikke makkelijk. Yummeeeeeh, gimme some cake! 

1. Granola cups

Deze video zag ik onlangs voorbij komen op Youtube en ik werd he-le-maal gek. Want kijk nou even HOE schattig deze granola cups zijn? Ze zijn mega easy om te maken en ook nog eens super gezond. Daarnaast zijn ze ook mega fotogeniek, niet geheel onbelangrijk!

ontbijten met taart

Bron: Diethood

2. Aardbeien & kokos taart

Deze vrolijke taart is écht perfect voor de zomer. Ik zie hem al staan hoor, op mijn ontbijttafel in het weekend. Grappig is dat het eigenlijk hele normale ontbijt ingrediënten zijn. Wanneer je de combinatie in een taartvorm serveert ziet het er al gelijk vrolijker uit 😉

ontbijten met taart

Bron: Alexandra’s kitchen

3. Karnemelk cake met blauwe bessen

Karnemelk in je cake zorgt ervoor dat alles zo ontzettend lekker ‘moist’ wordt. Echt waar, je moet het eens proberen. De combinatie van blauwe bessen met een gezonde cake basis maakt het een perfecte traktatie. Yummeeeeh, deze móet je echt proeven!

ontbijten met taart

Bron: Just a taste

4. Fruitige gebakjes

Deze fruitige gebakjes kun je het hele jaar door maken, met het fruit wat in dat seizoen te verkrijgen is. Ze zijn lekker met blauwe bessen, aarbeien, frambozen, appel, peer en perzik. Het maakt echt niet uit wat je gebruikt, het is hoe dan ook een feestje!

ontbijten met taart

Bron: Chef in training

5. Cake met karamel en appel

Een ontbijtcake met karamel en appel klinkt mij echt als muziek in de oren. Ook al past hij niet helemaal bij dit ’s zomerse seizoen, ik ga hem toch proberen dit weekend. De frosting van karamel is gemaakt van een heerlijk mierzoet laagje waar ik nú al van ga stuiteren.

ontbijten met taart

Bron: The slow roasted Italian

6. Cake met blauwe bessen en amandelen

Deze ontbijtcake is de perfecte combinatie van blauwe bessen en amandelen in een boterzachte cake. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit pareltje op tafel te toveren. Je kunt hem zowel met verse als bevroren vruchten maken. Ideaal! Het is trouwens ook gewoon mogelijk om hem in stukjes in de vriezer te bewaren. Zo voorkom je dat je hongerige huisgenootjes ze stiekem opeten…

ontbijten met taart

Bron: The big mans world

7. Gezonde ontbijtcake met limoen

Deze ontbijtcake met limoen is echt op-en-top gezond. Hij zit vol met gezonde vetten en langzame koolhydraten. Daarnaast is hij gluten-, zuivel- en suikervrij. Ondanks dat zorgt hij wel voor een verzadigd gevoel en dit maakt hem tot een perfecte, gezonde ontbijtcake.

ontbijten met taart

Bron: The big mans world

8. Gezonde ontbijtcake met blauwe bessen

Yass, ook déze ontbijtcake is mega gezond en kan dus prima door als vervanger voor je normale ontbijtje. Het is mega simpel om te maken en je kunt hem ook invriezen. Handig dus, wanneer je het liefst zo lang mogelijk in bed wilt blijven liggen en absoluut geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Welke van deze héérlijke ontbijtjes ga jij als eerste uitproberen? 

Plaats een reactie

Comments

 1. Noor

  Kan iemand me vertellen wat cake nummer 5 gezond maakt?? haha
  ½ cup flour
  ¾ cup sugar
  1 teaspoon cinnamon
  6 Tablespoons butter

  Cake

  ½ cup butter, softened
  ¾ cup sugar
  ⅔ cup milk
  2 eggs
  3 cups flour
  1 Tablespoon baking powder
  ½ teaspoon salt
  1 cup chopped green apples

  Caramel Frosting

  4 Tablespoons butter
  1 cup brown sugar
  8 Tablespoons heavy cream
  2 cups powdered sugar
  1 teaspoon vanilla

  • Roos

   Dat is inderdaad de iets minder gezonde ‘YOLO’ variant van het lijstje. 😉

 2. Arman @ thebigmansworld

  Hello, Roos! 🙂

  Thank you so much for sharing my recipes- I really appreciate it 🙂

  Have a fantastic day! Cheers!