Diner

Pasta met kip basilicum, knoflook en tomatensaus

Ben jij nog op zoek naar een lekker én gezond recept voor vanavond? Look no further! Ik probeerde dit recept vorige week uit en ik werd opslag verliefd. Het is zo simpel, maar de combinatie van smaken maakt het juist weer speciaal. De laatste tijd eet ik ontzettend veel zeevruchten dus ik was op zoek naar een manier om weer wat meer kip te eten. Ik vond dit héérlijke recept op Pinch of Yum en maakte ik er met een paar aanpassingen mijn eigen versie van. Dus bij deze presenteer ik u, mijn versie van kip met basilicum, knoflook en tomatensaus.

kip met basilicum

Bron foto’s: Pinch of Yum

Ingredienten (voor 2 personen)

  • 2 Kippenborstjes zonder vel
  • Zout & peper
  • 30 ml olijfolie
  • 4 Gesneden romatomaten
  • 3 Geperste teentjes knoflook
  • Een handjevol verse basilicum
  • 60 gram roomboter
  • 175 gram volkoren spaghetti

Bereidingswijze

  1. Pak de kip in met plastic en sla er een paar keer op tot het ongeveer 2-3 cm dik is. Wanneer je hiermee klaar bent is het tijd om te kip te kruiden met zout, peper en eventuele andere kruiden die je er graag bij wilt. Ik vind het heerlijk om oregano en uienpoeder te gebruiken. 🙂
  2. Snijd de tomaten, pers de knoflook en scheur de basilicum in kleinere stukjes.
  3. Maak de olijfolie warm in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot hij mooi bruin is. Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  4. Haal de kip vervolgens uit de pan en laat het afkoelen op een bord. Nu is het tijd om de tomaten in de pan te doen. Laat het bakken tot het een saus-achtige textuur gekregen heeft. Voeg vervolgens de knoflook en boter toe. Roer het goed door totdat de boter zacht geworden is. Daarna mag de kip er weer bij. Laat het op een laag vuurtje nog een paar minuten doorbakken.
  5. Als het bijna klaar is, is het tijd om de basilicum er nog 3 à 4 minuten bij te bakken. Doe de pasta op een bord en voeg de kip met saus en basilicum toe. Voila!

P.S.: Mocht je een dikkere saus willen voor je pasta, dan kun je wat meer roma tomaten toevoegen óf er een blikje gesneden tomatenblokjes bij doen. 

Plaats een reactie