3x heerlijke plantaardige snack recepten

Food & Recipes door robin-den-besten



In het vorige artikel vertelde ik je al dat we op kantoor werken aan ons goede voornemen om meer plantaardig te eten. Het ontbijt, de lunch en het diner hebben we inmiddels al aardig onder de knie, maar een lekkere plantaardige snack hadden we nog niet echt gevonden. Dus doken we de keuken (en onze archieven) in en verzamelden we onze lekkerste plantaardige snack recepten voor je!

Het leuke aan deze recepten is dat je er mee kunt blijven variëren. Als basis voor de recepten gebruiken we Becel 100% plantaardig (Becel Original, Biologisch en de smaakvarianten Kokos-Amandel, Avocado-Limoen, Walnoot zijn 100 % plantaardig). De verschillende smaakjes zorgen ervoor dat je een simpel recept telkens weer een andere touch kunt geven. Zo wordt plantaardig eten nooit saai!

plantaardige snacks

Walnoot Bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 25 gram Becel met Walnootolie
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram bloem
  • Half zakje bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 tl kaneel
  • 40 gram walnoten (of gemengde noten)
  • 1 chia-ei (3 el gemalen chiazaad + 9 el water)
  • 1 tl olie om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en smelt de margarine in de magnetron.
  2. Meng het chiazaad met het water en kluts het om de chia-eieren te maken.
  3. Prak de bananen in een grote kom en voeg hier de chia-eieren en de gesmolten margarine aan toe.
  4. Meng dit goed door elkaar en voeg de overige ingrediënten toe. Zorg dat de walnoten heel blijven.
  5. Verdeel het beslag in een ingevet bakblik en plaats het voor 25 - 40 minuten in de oven. (Houd je brood goed in de gaten.)
  6. Optioneel: wanneer je een plak gaat opeten, is dit ook erg lekker met een beetje Becel met Walnootolie erop of Becel met kokos- en amandelolie! :)

Dit recept is geïnspireerd op het bananenbrood uit onze Vegan Guide, hierin vind je nog veel meer overheerlijke recepten, handige boodschappenlijstjes en voedingsschema’s voor een plantaardige lifestyle.

 

plantaardige snacks

Crackers met kruidenspread en komkommer

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de plantaardige margarine uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  2. Meng de kruiden, de Becel 100% plantaardig en wat peper en zout door elkaar totdat ze goed gemixt zijn.
  3. Besmeer 2 crackers met je kruidenspread en leg hier de plakjes komkommer op.
  4. Je kunt eindeloos variëren met deze spread door de verschillende smaakjes Becel of andere kruiden te gebruiken.

 plantaardige snacks

Vegan Donuts

Ingrediënten

  • 115 gram speltbloem
  • 10 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram appelmoes
  • 20 gram Becel met Kokos- en Amandelolie + extra om in te vetten
  • 120 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • ½ tl vanille (extract)
  • donut bakblik
  • toppings naar keuze (bijv. gesmolten pure chocolade, kokossnippers of pindakaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Vet het bakblik in met wat plantaardige margarine en zet even opzij.
  3. Meng je speltbloem, gebroken lijnzaad, bakpoeder, baking soda, nootmuskaat, kaneel en zout in een kom.
  4. Meng de kokosbloesemsuiker, appelmoes, amandelmelk, Becel Kokos-Amandel en vanille extract in een andere kom. Voeg hierna toe aan het (meel)mengsel en roer goed door.
  5. Doe het beslag in het ingevette bakblik. Vul de donutvormen tot net onder de rand. Bak de donuts in 15 min gaar. Wanneer je een satéprikker in een donut steekt en deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen en smullen maar!

Wij duiken meteen de keuken in om een van deze heerlijke snacks klaar te maken. Wat is jouw favoriet? Vergeet je ons niet te taggen met #FITGIRLCODE als je een van deze recepten maakt? Vinden we leuk! :)

Nog niet uit gesnackt? Dan moet je deze plantaardige bites met amandel, kokos en cranberry echt eens proberen!

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met Becel geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.