Recept: Pompoensoep met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten

Diner door nathalie

Pompoensoep is een echte herfstklassieker. Het mag nu dan officieel bijna lente zijn, als ik naar buiten kijk krijg ik nog altijd spontaan trek in een warme kop pompoensoep. Dus snel richting de supermarkt om zo'n oranje rakker mee naar huis te slepen (spierballen vereist) en aan de slag met dit lekkere pompoensoep met zoete aardappel recept.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (a 800 gram)
  • Zoete aardappel (a 400 gram)
  • 2 uien
  • 1 el kokosolie
  • Blikje kikkererwten (a 425 gram)
  • 1 a 1,5 liter groentebouillon
  • Kurkuma
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Pittige paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze pompoensoep

  1. Was de flespompoen en zoete aardappel. Snijd in grove stukken met een groot mes. Je kunt ervoor kiezen de pompoen te schillen, maar veel gedoe en niet echt nodig. Verwijder de pompoenpitten, maar gooi de pitjes niet weg!
  2. Snijd de ui in grove stukken en fruit deze aan in de kokosolie in een soeppan.
  3. Voeg vervolgens de pompoen en zoete aardappel toe en bak een paar minuten.
  4. Blus de groente af met de groentebouillon. Zorg ervoor dat de groente onder water staan, maar voeg niet teveel bouillon in één keer toe. Je kunt er altijd nog voor kiezen later de soep iets dunner te maken (zelf ben ik meer van een dikke pompoensoep).
  5. Voeg de kurkuma, peterselie en eventueel nog wat peper en zout toe. 
  6. Laat de groente met de bouillon ongeveer 30 tot 45 minuten koken tot de groente gaar zijn. 
  7. Spoel de pompoenpitten goed schoon en doe deze samen met een ruime hoeveelheid water en wat zout in een pannetje. Kook de pompoenpitten 10 minuten.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  9. Giet de pompoenpitten af en spoel ook direct de kikkererwten af. Laat beide goed uitlekken.
  10. Meng de pompoenpitten en kikkererwten met een eetlepel olijfolie, de paprikapoeder, komijnpoeder en wat peper en zout.
  11. Verdeel de pompoenpitten en kikkererwten over een bakplaat en rooster voor 15 minuten in de oven tot het geheel lekker knapperig is.
  12. Pureer de soep glad met een staafmixer. Serveer de soep in grote kommen en verdeel wat van de geroosterde kikkererwten en pompoenpitten over de soep.

Tip: Bewaar de rest van de geroosterde kikkererwten en pompoenpitten als snack voor in het weekend. Een gezondere variant op de borrelnootjes en nog super lekker ook!

Laat zeker een comment achter als je deze pompoensoep met zoete aardappel gaat proberen. Ik vind het leuk als je jouw creatie deelt met de hashtag #FITGIRLCODE of tag mij op Instagram @Nathalie2605. Eet smakelijk!