Recepten

Recept: Het allerlekkerste plantaardig bananenbrood ooit



Op Fitgirlcode HQ zijn we nog steeds hard bezig met ons goede voornemen om meer plantaardig te eten en tot nu toe gaat dat uitstekend! We komen allemaal met onze heerlijke lunches naar kantoor en delen steeds weer nieuwe lekkere recepten met elkaar.

Omdat we al zo lang zo goed bezig waren, besloten we dat het tijd was voor een beloning. Dus gingen we op zoek naar het allerlekkerste plantaardige bananenbrood recept. Na veel proberen en variëren in de ingrediënten, toverden we uiteindelijk een fantastisch bananenbrood op tafel en genoten we van onze welverdiende treat! Benieuwd wat dit bananenbrood zo lekker maakt en hoe we het hebben gemaakt? Lees dan snel verder!

Een geheim ingrediënt

Dat we gek zijn op bananenbrood is niet onbekend, maar het maken van een heerlijk plantaardig bananenbrood was ons nog niet gelukt. Daarnaast smeerden we vaak een laagje boter (of chocopasta, maar dat was vóór ons goede voornemen ;)) op onze plakken bananenbrood, maar waren we nu weer toe aan iets anders. Na het bakken van vele bananenbroodjes kwamen we erachter dat er een nieuw plantaardig merk op de markt was, en laat die nu toevallig perfect passen bij ons bananenbrood. 😉

Na een goede keuring (we moesten het natuurlijk allemaal uitgebreid proeven) waren we er uit: dit ingrediënt maakte ons recept helemaal af! En nu ben jij natuurlijk benieuwd wat dat geheime ingrediënt dan precies is

Onze nieuwe favoriet

De nieuwe favoriete spread van team Fitgirlcode is Flora Smeerbaar, een spread op basis van amandelpasta, shea- en kokosolie. De spread is een beetje zoutig en is hierdoor de ideale toevoeging aan een zoet bananenbrood! Om het af te maken is de spread 100% plantaardig & 100% natuurlijk en past ‘ie dus perfect bij onze goede voornemens. Pas op, want als je Flora eenmaal hebt geproefd ontstaat er een lichte verslaving, wij hebben het zelf ervaren. 😉 Naast bananenbrood past Flora ook heel goed bij de borrel. De spread smaakt heerlijk op een stukje stokbrood of toastje. Zo zie je maar weer dat je met een vegan lifestyle ook prima kunt genieten van een borrel!

plantaardig bananenbrood

Ons recept voor een vegan bananenbrood

Nu had je natuurlijk nog het recept van ons tegoed en hier is ‘ie dan! We zijn benieuwd of jij er net zo van smult als wij dat hebben gedaan. Ben jij niet zo’n fan van zout en zoet mixen? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt Flora namelijk ook in de ongezouten variant kopen, hierbij blijft de smaak net zo goed behouden maar heb je een minder groot contrast tussen zout en zoet.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el chiazaad
  • 2 el water
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 5 dadels
  • een goede laag Flora Smeerbaar als topping
  • kokosolie of andere plantaardige olie of margarine (om mee in te vetten)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Prak de bananen fijn en snijd de dadels in kleine stukjes.
  3. Meng de droge ingrediënten in een kom en hussel goed door elkaar.
  4. Meng het chiazaad met het water tot het goed gemixt is.
  5. Voeg de banaan en het chiazaad aan de droge ingrediënten toe en mix tot een glad geheel. Voeg daarna ook de stukjes dadel toe.
  6. Doe het beslag in je ingevette bakblik en zet je brood voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  7. Haal het bananenbrood na ongeveer 30 minuten uit de oven en laat ‘m tenminste een uur afkoelen. Je kunt goed testen of hij al gaar is door er een satéprikker in te steken; als deze er droog uit komt, is je bananenbrood klaar.
  8. Snijd ongeveer 10 plakken uit het brood en besmeer een plak met een lekkere laag Flora Smeerbaar!

Geniet van jouw healthy snack!

We zijn super benieuwd naar jullie creaties en zien dan ook graag hoe jullie een versie van dit lekkere recept maken. Tag jouw foto met #fitgirlcode op instagram, dan kunnen wij mee genieten van jullie bak kunsten! Vergeet vooral de finishing touch niet hé, die maakt het brood namelijk helemaal af. 😉 Eet smakelijk!

plantaardig bananenbrood

Dit artikel is in samenwerking met Flora geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.

Plaats een reactie