Recept: Eiwitrijke pizza met groene asperges

Food & Recipes door robin-den-besten

Soms kom je van die recepten tegen die te mooi lijken om waar te zijn. We delen op Fitgirlcode maandelijks tientallen recepten, die we het liefst allemaal zelf zouden hebben bedacht. Maar het internet staat zo vol met geniale recepten, dat we deze wel met je moeten delen! Zo ontdekten we laatst ook het recept van een eiwitrijke pizza die ook nog eens weinig calorieën bevat. Benieuwd hoe deze goddelijke pizza maakt? Lees dan snel verder!

Dit recept komt uit het boek FitChef Turbo. Hierin vind je 85 (!!) recepten die binnen 15 minuten op tafel staan en ook nog eens bomvol eiwitten zitten. Ideaal dus wanneer je niet zo veel tijd hebt, maar wél een gezond en mega lekker gerecht wilt maken. In dit recept zitten de eiwitten vooral in de pizzabodem. Doordat je hier eiwitten en ricotta in verwerkt krijg je ongemerkt heel veel proteïnen binnen! FitChef begrijpt heel goed dat Fit Girls (en boys) niet alle tijd van de wereld hebben en dat we al helemaal geen zin hebben om na een lange dag nog een uur in de keuken te staan. Wil je meer van dit soort supersnelle recepten, shop het boek dan hier! We wilden het niet aan jullie voorbij laten gaan. ;)

eiwitrijke pizza

Eitwitrijke plaatpizza met groene asperges

4-6 porties

20 minuten + 30-45 minuten rijzen + 15-20 minuten in de oven

Dit heb je nodig

  • 500 g volkorenmeel
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 250 g ricotta
  • 4 eiwitten
  • 500 g groene asperges, in stukken van 3 cm
  • 100 g ham of verse zalm in reepjes
  • 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 25 g Parmezaanse kaas, zelf geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bakplaat met bakpapier

Zo maak je het

  1. Meng in een kom het volkorenmeel met de gist en wat zout. Roer de helft van de ricotta los met 150-200 ml water. Voeg dit ricottamengsel en de eiwitten aan het meel toe en meng alles met een houten lepel door elkaar. Kneed het mengsel met je handen tot een soepel deeg dat niet meer plakt. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30-45 minuten rijzen.
  2. Kook de stukjes asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Druk het deeg over de hele bakplaat met bakpapier uit tot een mooi dunne pizza. Strijk de rest van de ricotta over de pizza uit en verdeel de aspergestukjes, reepjes ham of zalm en cherrytomaatjes erover. Strooi de oregano met wat versgemalen peper en Parmezaanse kaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
  4. Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.

Tip 1: Maak er een frisse salade bij en je gerecht is helemaal compleet!

Tip 2: Met de topping kun je natuurlijk naar eigen inzicht variëren. Ricotta als basis topping levert extra veel eiwit, maar je kunt de ricotta ook mengen met wat tomatensaus en er dan bijvoorbeeld plakjes ham, reepjes paprika en olijven over verdelen.

Bewaartip: Maak per persoon een kleine pizza. Je kunt dan ook nog 4 pizza’s invriezen voor een later moment, verpak de afgekoelde pizza’s dan in diepvrieskwaliteit aluminiumfolie. 

Per portie: 2226 kJ/ 530 kcal

24,4 g eiwit

69,3 g koolhydraten

14,4 g vet waarvan 6,6 g verzadigd

12,8 g voedingsvezel

Wil jij meerdere lekkere recepten onder de 500 kcal? Wev'e got your back!

We zijn heel benieuwd wat je van de eiwitrijke pizza hebt gemaakt! Deel jij je foto op Instagram met de #Fitgirlcode? Dan kunnen ook wij meegenieten van jullie creaties!