Recepten

Recept: fruitig yoghurtbrood voor een instant lentegevoel!

Lentekriebels bezorgen mij een heerlijk fris gevoel. Met het zonnetje de dag beginnen en met het zonnetje naar bed gaan. Ik vind het dan heerlijk om ook lekkere frisse en zoete snacks te eten. Deze week maakte ik daarom dit frisse, lichte en zoete broodje met sojayoghurt als basis. 

yoghurtbrood

Recept: fruitig yoghurtbrood

Ingrediënten: 

  • 3 eieren
  • 300 gram Alpro Go On (of andere plantaardige yoghurt) + 100 gram voor de topping
  • 300 gram speltmeel
  • 1 el lijnzaadolie
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram bevroren cranberry’s + 50 gram voor de topping
  • 100 gram bevroren bramen + 50 gram voor de topping

Bereidingswijze:

  1. Doe de cranberry’s en bramen in een bakje en laat ze ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Roer de eieren en de yoghurt door elkaar.
  4. Mix het speltmeel, het lijnzaadolie en het kaneel erdoorheen.
  5. Roer daarna voorzichtig de bramen en de cranberry’s door het beslag.
  6. Doe het beslag in een cakevorm (met wat bakpapier zodat het brood er zometeen makkelijk uitgehaald kan worden).
  7. Zet het brood voor 40 minuten in de oven.
  8. Laat de cake afkoelen en besmeer hem met de overige yoghurt en besjes.

Eet smakelijk!

Heb jij dit brood gemaakt? Deel jou foto met #gezonderecptjes op social media! 

Liefs,
Maartje 

Volg mij op Facebook & Instagram om op de hoogte te blijven van mijn nieuwe receptjes!

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie

Comments

  1. Linda

    Ik heb precies gedaan wat er stond, zelfs de precies de genoemde alpro genomen, maar hij rijst niet. Hoe lang ik hem ook in de oven laat staan 🙁 :(?