Recepten

Recept: Vegan Donuts

Donuts zijn zo ontzettend lekker (en zoet, en vet…). Hoe vaak ik wel niet zo’n 4 stuks-pak heb gescoord bij de supermarkt, man man man. Lucky for us Fit Girls deelt healthy-food guru Elze-Mieke Tijl hét recept voor een verantwoorde versie van de snack! Uh, donuts eten zonder schuldgevoel?! Yes, please!

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 115 gr volkoren speltbloem
  • 10 gr gebroken lijnzaad
  • 6 gr bakpoeder
  • 5 gr baking soda
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gr kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 70 gr appelmoes
  • 120 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • ½ tl vanille (extract)
  • Kokosolie of veganistische margarine om vorm in te vetten (Merk margarine: Wajang verkrijgbaar bij de Jumbo en AH)

donuts

donuts

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet het donutbakblik in met wat kokosolie of veganistische margarine en zet even opzij.
  3. Meng je speltbloem, gebroken lijnzaad, bakpoeder, baking soda, nootmuskaat, kaneel en zout in een kom.
  4. Meng de kokosbloesemsuiker, appelmoes, amandelmelk en vanille extract in een andere kom. Voeg hierna toe aan het (meel)mengsel en roer goed door.
  5. Doe het beslag in het ingevette donutbakblik. Vul de donutvormen tot net onder de rand. Bak de donuts in 15 min gaar. Wanneer je een satéprikker in een donut steekt en deze komt er schoon uit, zijn ze gaar. Laat ze afkoelen.

Je kunt je donuts net als ik garneren met gesmolten veganistische chocolade, geraspte kokos, nougatine, geroosterd amandelschaafsel, poedersuiker of bijvoorbeeld pindakaas. Hello healthy snack… Kijk voor meer lekkere, gezonde en makkelijke recepten op Elze-Mieke’s blog of op haar Instagram pagina. Enjoy!

Plaats een reactie