Recepten

Recept: zoete aardappel tortilla

Bij een tortilla denk je misschien meteen aan die pannenkoek waar je Mexicaanse tacos mee maakt. Voordat je verder leest, lees deze zin nog een keer. Een tortilla is de pannenkoek, een taco is een gevulde pannenkoek. Got it? Goed, de tortilla. In Spanje wordt deze gemaakt van aardappel en ei. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind gewone Hollandse aardappels niet te haggelen. Gelukkig bestaat er een lekkere variant van de aardappel, de zoete aardappel! En laat je daar toevallig ook hele smaakvolle tortilla’s mee kunnen maken. Enjoy!

Zoete aardappel

Bron: Chickslovefood

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 6 eieren
  • flinke pluk verse peterselie, fijngehakt
  • 100 gram feta

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes (met een rasp in een keukenmachine gaat dat het best).
  2. Schil de ui en snijd ook deze in dunne ringen.
  3. Verwarm een scheut olie in een pan en bak de aardappel en ui met wat peper en zout in 5 minuten goudbruin.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de peterselie en brokkel hier de feta door.
  5. Giet het eimengsel in de pan over de ui en aardappelplakjes. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 10 minuten gaar.
  6. Haal hem dan uit de pan, snijd hem in punten en serveer!
Dit recept is heel easy om te maken en ook nog eens ontzettend lekker! Thankyou, Chickslovefood voor deze healthy inspiratie. Let me know wat je van deze zoete aardappel tortilla met feta vond!

Plaats een reactie

Comments

  1. Aranka

    Erg lekker recept! Ik had nog bosui in de koelkast liggen, dus dat heb ik er mooi voor gebruikt. Zeer geslaagd 🙂

  2. Jorine

    voor hoeveel personen is dit recept?

    • Michelle den Elzen

      Hi Jorine,
      Dit recept is voor 2 personen! Als je een grote eter bent, kun je er natuurlijk nog een goedgevulde groene salade bij serveren. 🙂