Fit

Screw the scale: waarom nummers niks over je gezondheid zeggen

Zakt de moed jou ook weleens in de schoenen als je in een pashokje staat en ineens niks in jouw maat meer past? Of dat je je werkelijk kapot hebt gewerkt in de sportschool maandenlang, maar dat je helemaal niet lichter wordt? We hear you girl, kledingmaten en weegschalen zijn verraderlijke dingen. Gelukkig maar dat ze eigenlijk helemaal niks zeggen over je gezondheid!

De kilo’s en maten die ze aangeven zijn namelijk totaal niet betrouwbaar als het aankomt op het beoordelen van hoe fit je bent. Kledingmaten variëren namelijk enorm per merk, kledingstuk en model. Yours truly heeft meestal maat 38, maar krijgt zich bij de Forever 21 of Bershka niet eens in een maat L gepropt.

Ook het getal dat de weegschaal aangeeft wil niks zeggen. Verlies je vetmassa maar kom je in spiermassa aan? Dan geeft je weegschaal misschien zelfs wel een hoger getal aan dan voorheen! Vetmassa weegt namelijk minder dan spiermassa. Aankomen kan op die manier dus best goed zijn voor je gezondheid!

Onderstaande dames demonstreren perfect dat nummers niks zeggen en dat het eigenlijk maar om één ding gaat: dat jij lekker in je vel zit, ongeacht de getallen die daarbij horen!

Bron (header): YouTube

Wil jij ook lekkerder in je vel gaan zitten en een gezonde levensstijl krijgen? Ga dan snel naar onze shop, pak een guide mee en word lid van onze Guide Girls Facebookgroep! 

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @alixvanlanen.

Plaats een reactie