De vegan worstjes van Dee's

Food & Recipes door roos-aduagyei

Vegan chickies: Opgelet! Er is een nieuw concept in town waar je absoluut meer over wil horen. Namelijk het merk Dee's WholefoodsOpgezet door voedingsdeskundige Dee. Met een flinke dosis kennis heeft ze een merk op de markt gebracht waar zelfs niet-vegans dol op zijn! 

vegan worstjes

Minder vlees eten

Steeds vaker besluiten mensen om minder of zelfs helemaal geen vlees te eten. Een stapje verder is volledig als veganist leven. Voor sommige meiden is dat misschien nog een stap te ver, maar niet voor Dee. Zij besloot om met haar kennis producten te maken die iedereen lekker zou gaan vinden. Een hele uitdaging, maar het is haar gelukt. YASS, dat betekent nóg meer vleesvervangers in de schappen! Dat is zeker een verbetering voor iedereen die het wel een beetje heeft gezien met de groenteschijven en kaasburgers.

Omdat de Ierse oprichtster Dee voedingsdeskundige is, heeft ze de nodige kennis over verantwoord eten. Niet gek dus dat alle producten van het merk proteïnerijk zijn en een lage hoeveelheid koolhydraten bevatten. Drie worstjes staan al gelijk aan 21 gram puur kikkererwten eiwit wat helemaal duurzaam is geteeld. Daarnaast zijn ze ook plantaardig, minimaal bewerkt, bevatten ze geen gluten én zijn ze suikervrij. Ze zijn dus écht voor iedereen!

Je hoeft voor deze producten gelukkig niet het hele land af te reizen naar een speciale bio supermarkt, want ze zijn bij geselecteerde Jumbo filialen te koop (€3,49).

https://www.youtube.com/watch?v=klHVW_pOBAs

Vegan burgers & worstjes

Dee's Wholefoods is all about gezonde en verantwoorde, veganistische snacks. Zo hebben ze bijvoorbeeld vegan burgers, groentepotje en vegan worstjes. En die laatste variant wil ik vandaag even in de spotlight zetten, omdat ze absoluut het proberen waard zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld los op een broodje eten, maar ze zijn ook perfect voor bij een couscoussalade. En mocht je ons inmiddels een beetje kennen, dan weet je dat wij DOL zijn op couscous!

De knoflook & porcini (eekhoorntjesbrood) worstjes zijn gemaakt van o.a. zeewier, gemengde bonen en knoflook. Zeewier is sowieso een ingrediënt dat in elke vleesvervanger van Dee voorkomt en is een uniek soort zeewier. Het is namelijk met de hand geplukt, biologisch 'Irish Dulse' zeewier van de Ierse Atlantische kust en geeft je een boost van mineralen en umami, waardoor je minder zout wilt gebruiken. Het is bijna te verleidelijk om ze niet gewoon als snack te eten. Als je naar de voedingswaarden kijkt kan dat ook gewoon, ze zijn super gezond! Elk worstje bevat ongeveer 50 calorieën, heel weinig dus. 

Elke vleesvervanger van Dee's bevat voldoende voedingsstoffen om je vegan dieet volwaardig te maken. Dus ben jij een beetje moe van de standaard vleesvervangers? Probeer dan zeker even deze heerlijk gekruide worstjes uit. Bekijk hier onder snel het recept dat ik als eerste gemaakt heb met deze heerlijke snack!

vegan worstjes

Mijn recept

De vegan knoflook & porcini worstjes kocht ik voor het eerst. Het is een verpakking met 6 worstjes dus ideaal voor 2 personen. Tijdens een snikhete zomerdag maakte ik deze yummeh couscoussalade klaar. Tijd om het recept te delen!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 160 gram couscous
  • 1 avocado
  • Cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 6 Dee's Wholefoods worstjes
  • Stuk feta
  • 1 bosui
  • Stuk komkommer
  • Zout, peper & tijm

Bereidingswijze:

  1. Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tomaatjes, feta, avocado, bosui en komkommer in stukjes en hussel het goed door elkaar in een kom. Bak ondertussen de worstjes op middelhoog vuur. Wil je de maaltijd volledig vegan maken, vervang de feta dan bijvoorbeeld door tofu.
  3. Wanneer de couscous klaar is met wellen is het tijd om hem op smaak te brengen. Ik doe dit het liefst met een flinke scheut olijfolie, een snuf zout & peper en wat tijm. Dit vind ik de perfecte basis voor een lekkere couscoussalade. Dit past ook perfect bij de smaak van de worstjes.
  4. Doe de couscous in een mooi bord en schep de groenten erbovenop. Leg de worstjes ernaast et voilà, klaar is je 's zomerse maaltijd!

Ik hoop dat Dee haar assortiment in Nederland nog véél verder gaat uitbreiden. Dit soort producten kunnen we heel goed gebruiken!