Diner

Vegetarische wokschotel met bizar veel groenten

Ik vind het altijd gek als mensen zeggen dat ze koken moeilijk vinden. Ik bedoel, het is geen rocket science ofzo? Er zijn uiteraard gradaties in hoe ‘culinair’ een gerecht is, maar iedereen moet toch een prakkie in elkaar kunnen flansen voor zichzelf? Ik ben ook niet bepaald een keukenprinses, maar meestal gooi ik gewoon alles bij elkaar wat ik lekker vind. De ene keer is de combinatie magisch, de andere keer is het niet te hakken. Anyway, laatst had ik weer eens een magische combi en die wil ik graag met jullie delen. Ik hoop dat jullie er net zo van smullen als ik!

Het recept voor deze vegetarische wokschotel is 6 personen, maar als je het met iemand samen maakt (partner of BFFF) kunnen jullie allebei nog twee keer een geprept maaltje meenemen naar de zaak! 

Ingrediënten

  • 150 gram Lassie quinoa wereldgranen mix
  • 200 gram pompoenblokjes (ik raad de diepvriesblokjes van de AH aan)
  • 160 gram linzen (blikje)
  • 160 gram maïs (blikje)
  • 150 kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • champignonroerbakmix (AH)
  • 2 bakjes AH pittig gekruide tofublokjes
  • 100 gram feta
  • verse spinazie (hoeveelheid naar wens)
  • handje pompoenpitten en zonnebloempitten
  • groentebouillonblokje
  • peper, zout, knoflook (2 teentjes), paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd alle ingrediënten in klein stukjes/blokjes zodat ze makkelijk te roerbakken zijn
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking en voeg er een groentebouillon blokje aan toe voor de smaak.
  3. Bak de courgetteblokjes samen met de teentjes geperste knoflook en voeg hier na ongeveer 2 minuten de championroerbakmix aan toe.
  4. Voeg de (diepvries) pompoenblokjes toe aan bovenstaand zodra de ingrediënten een beetje zijn geslonken in de wokpan.
  5. Voeg de linzen en mais aan de groenten toe zodra de pompoen een beetje zacht geworden is. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  6. Bak de tofu in een aparte pan en roer de rijst/quinoa hier doorheen zodra deze klaar is.
  7. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes als laatste toe aan de groenten in de wokpan.
  8. Pak nu een hele grote saladekom en doe hier de groenten en de rijst met tofu in en roer alles goed door elkaar.
  9. Snijd de feta in kleine stukjes en roer deze samen met de versie spinazie door de rijst en groenten heen.
  10. Garneer met zonnebloem- en pompoenpitten.

 

GRATIS 6 WEKEN BACK ON TRACK E-GUIDE

 

Op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Haal de Vegetarische Fitgirlcode Hardcopy vandaag nog in huis, kickstart een nieuw gezond hoofdstuk van je leven met meer dan 80 overheerlijke vega-recepten. Acht weken lang voedingsschema’s, sportschema’s, berekende macro’s, boodschappenlijsten en mindfulness (audio) oefeningen. Bestel nu de Vegetarische Hardcopy Guide en ontvang gratis de Back on Track e-guide van 6 weken! Extra inspiratie om een een gezonde levensstijl aan te gaan en vol te houden met leuke tips en minichallenges. 

 

Plaats een reactie