Diner

Zoete aardappelsalade met avocado

Vroeger werd ik nooit écht warm van een salade als avondeten. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over hoe je een lekkere en vooral vullende maaltijdsalade klaar kunt maken! Want zeg nou zelf, wanneer je maag knort na een lange dag werken heb je gewoon behoefte aan een stevige maaltijd. Ik beloof je dat deze heerlijke zoete aardappelsalade een favoriet gaat worden! Let’s cook! 

Ingrediënten:

  • 1 Zoete aardappel
  • Bosui
  • Flinke hand cherrytomaatjes
  • Halve paprika
  • Halve avocado
  • Stuk feta
  • 100 Gram kipfilet
  • 2 Handen veldsla

Voor het sausje:

  • 2 Eetlepels magere kwark
  • 1 Theelepel yogonaise
  • Zout en peper
  • Tijm
  • Dille
  • Scheutje honing

zoete aardappelsalade

Bereidingswijze:

  1. Kook de zoete aardappel ongeveer 15 minuten in gezouten water.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze goudbruin in een pan. Terwijl je dit doet kun je de cherrytomaatjes, avocado, bosui, paprika en feta alvast in stukjes snijden.
  3. Prik eerst met een vork in de zoete aardappel om te zien of hij gaar is. Hij moet niet te zacht zijn, want anders krijg je hem niet mooi in stukjes voor de salade! Al maakt het voor de smaak natuurlijk niets uit. 😉
  4. Mix alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en kruid het naar wens. Dit is echt een kwestie van smaak, ik ben zelf enorm dol op alle bovengenoemde kruiden maar voel je vrij om zelf een lekkere combinatie te maken!
  5. Pak een mooie kom en doe onderin de stukjes zoete aardappel, gevolgd door de veldsla en alle groentes en doe bovenop de kipfilet stukjes. Maak hem af met een paar lepels van het sausje en klaar is kees!

Naast dat dit echt een héérlijke en vooral gezonde maaltijdsalade is, is hij ook nog eens mega fotogeniek. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk wanneer je dit pareltje wilt delen op Instagram. Tag ons vooral in je foto wanneer je hem ook klaargemaakt hebt!

Plaats een reactie