Vind jij het soms moeilijk om je cravings onder controle te houden? Snappen we. Zo’n stukje chocola is best lekker op zijn tijd. En zo’n hele reep in één keer ook. Maar met te veel van dit soort cravings kun je jouw fit journey flink saboteren. Dat is niet waar je zo je best voor doet! Tips om die duivelse cravings te voorkomen vind je hieronder.

1. Gooi je junkfood weg

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. Vind jij het moeilijk om te doseren en kun je het nooit bij één koekje of handje chips houden? Gooi dan gewoon alle junkfood die je nu in huis hebt liggen weg. Spreek met jezelf af dat je het ook niet meer koopt (tip: ga dus nooit met honger boodschappen doen) totdat je meer controle hebt over wat je wanneer wilt eten. Wel inslaan: lekker veel groente en fruit en gezonde snacks, zoals rijstwafels met een smaakje of nootjes.

2. Consistency is key

Hoe meer junkfood je eet, hoe vaker je er trek in hebt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gezond eten en weinig (ongezond) snacken vele malen minder cravings hebben dan mensen die regelmatig junkfood eten. Bij proefpersonen die 6 maanden gezond aten was er tijdens hersenscans veel minder hersenactiviteit te zien toen zij plaatjes van frietjes, burgers en donuts kregen voorgeschoteld. Houd het gezond eten dus netjes vol en de zin om ongezond te snacken verdwijnt vanzelf als sneeuw voor de zon!

3. Slaap 8 uur per nacht

We snappen het best dat je niet altijd netjes de 8 uur haalt. Maar als dit op regelmatige basis gebeurt, kan het zo zijn dat je hormoonspiegel gaat schommelen. Het resultaat: een teveel aan het hormoon ghreline. Juist ja, degene die jouw trek en voedselinname reguleert. Probeer dus, elk etmaal weer, genoeg nachtrust te pakken.

Wat doe jij om jouw cravings te voorkomen? Deel je tips in de comments, wie weet hebben anderen er nog iets aan!

Je kunt je snacks natuurlijk ook van een guilty pleasure in een healthy pleasure veranderen! Bijvoorbeeld met deze 5 recepten voor gezonde koekjes >

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.