3 x gezond én lekker ontbijten

Food & Recipes door hennie

Het is januari en je wilt het nieuwe jaar natuurlijk fris en goed starten! Misschien heb je goede voornemens of pak je gewoon weer op waar je voor de feestdagen was gebleven. Hoe dan ook, een voedzaam en lekker ontbijtje om je dag mee te starten is altijd fijn! Een goed begin van je dag is het halve werk. Daarom heb ik 3 lekkere receptjes voor je: een taartje, mug cake en baked oats. Het voordeel van thuis werken en studeren is dat je meer tijd hebt voor ontbijtjes, dus ik zou zeggen: maak er gebruik van en zorg goed voor jezelf met een van deze recepten!

CHOCO CHIP ONTBIJTTAARTJE

Ontbijten met taart, ja het kan echt.

Wat heb je nodig:
- 1 pannenkoekje choco chip of bananen spelt (verkrijgbaar in verschillende supermarkten)
- 250 gram magere stracciatella kwark (bijvoorbeeld ‘kvarg’ hoog in eiwitten, laag in vetten en suikers!)
- 5 gram chiazaad
- 3 gram psyliumvezels
- fruit als topping
- Chocolade vlokken als topping  

Hoe maak je het?
Meng de kwark met de psyliumvezels en het chiazaad. Bekleed een schaaltje met vershoudfolie. Schep het kwark mengsel in dit schaaltje. Dek af met het pannenkoekje. Zet het taartje een nachtje weg in de koelkast. De volgende ochtend keer je het taartje om op een bordje en top je het taartje af met fruit en wat je maar wilt!

BAKED OATS MET CREAMY TOPPING

Een heerlijk warm ontbijtje in de winter met een frisse topping! Zet je ontbijtje in de oven en maak je ondertussen klaar voor de dag.

Wat heb je nodig:
- 35 gram havermeel 
- 30 gram eiwitpoeder vanille  
- 60 gram ei eiwit (tip: koop een flesje met ei eiwit – super handig!)
- 30 gram blauwe bessen
- 5 gram pure chocolade druppels  
- 1 tl bakpoeder 

Voor de topping:
- 15 gram zuivelspread light
- 50 gram aardbeien kwark
- zoetstof naar keuze, poedersuiker kan ook!
- sprinkles (disco dip topping)

- nog een paar blauwe bessen

Hoe maak je het?

Mix de ingrediënten voor de baked oats, doe deze in een ovenschaal en bak 20 minuten op 200 graden. Mix de ingrediënten voor de topping en top de baked oats hier mee af! Genieten maar!

PROTEIN MUG CAKE 

Eén van m’n favorieten en het eerste receptje dat ik deelde op mijn Instagrampagina! Dit receptje is overigens ook lekker als lunch, dat geldt ook voor de twee voorgaande receptjes.

- 15 gram eiwitpoeder met vanille of andere smaak
- 30 gram havermout
- 100 gram magere kwark
- 1 ei

- fruit naar keuze ( Tip: zorg dat je vriezer altijd vol ligt met frambozen, blauwe bessen etc. Dit is net zo gezond als vers fruit!)

Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten in een kommetje, zet het geheel 3 ½ minuut in de magnetron (900 watt). Keer het kommetje om op een bordje, garneer met fruit en klaar is je Mug cake!

Tag je mij @hen.fit.law en @fitgirlcode even op Instagram als je een receptje hebt gemaakt? We zien je creatie graag voorbijkomen!