Het is vandaag Nationale Complimentendag! Complimentjes aan elkaar geven is mooi om te doen, maar geef jij wel eens een compliment aan jezelf?


728x90 shop GIF banner

Complimenten aan elkaar geven is niet zo lastig. Ontvangen is al lastiger (bekijk deze video eens), maar wat dacht je van een compliment aan jezelf geven. Doe jij het wel eens? Ik wimpel een complimentje vaak snel af, maak het kleiner of ik geef direct een compliment terug. Het ontvangen van complimenten… Ik ben er slecht in. Laat staan dat ik mezelf wel eens een compliment geef. Toch is het ontzettend belangrijk om dit ook met regelmaat te doen. Het is namelijk super goed voor je zelfvertrouwen.

De afgelopen week vroeg ik alle meiden uit de #FITGIRLCODE crew een compliment aan zichzelf te geven. Hieronder het resultaat.

Anna: “Ik vind mijn ogen het mooiste aan mezelf. Ik vind het mooi dat ze groot zijn. Mijn wimpers zijn best wel lang en de vorm van mijn wenkbrauwen past er perfect bij. Aan mijn ogen kun je precies zien hoe ik me voel en als ik me goed voel dan stralen mijn ogen extra!

Laura:Het mooiste aan mijzelf vind ik mijn mond. Die is namelijk exact hetzelfde als die van mijn moeder. Vind vooral de volheid mooi en het boogje op mijn bovenlip.

Shelley:Complimentjes gaan niet altijd over uiterlijk – ik ben namelijk blij met mijn innerlijke drive. Als ik ergens voor ga dan stort ik mezelf er voor 100% in en dan zorg ik ervoor dat ik bereik wat ik wil. Dat helpt me niet alleen in mijn personal life maar ook zeker in mijn carrière als girlboss 😉

Aranka: Ik ben heel erg trots op het leven wat ik voor mezelf gecreëerd heb. Ik heb een geweldig bedrijf, de liefste vriend van de wereld en ik woon in een droomhuis. En daar doe ik elke dag nog mijn stinkende best voor. En ik loop niet meer op hakken omdat ik eindelijk mijn korte pootjes waardeer!”

Roos:Ik vind het supergoed dat ik ondanks m’n drukke baan, toch steeds tijd vrij maak om te blijven sporten. Roos, keep it up! Ps. nice ass!

Dorien: “Ik vind mijn haar heel mooi. Ik heb het een aantal jaar geleden door veel verven en ontkleuren echt verpest. Het was helemaal dood, waardoor ik het tot mijn kaaklijn moest laten afknippen. Nu is het weer lang, gezond en mooi van kleur. Daar ben ik blij mee!

Tessel:Ik vind mijn wenkbrauwen het mooist aan mezelf! Ze zijn altijd al mooi van vorm en donker geweest (thanks to dad), en ik hoef er eigenlijk nooit veel aan te doen!

Lotte:Ik vind het knap van mijzelf dat ik, wanneer ik een nieuw doel stel, daar altijd mijn volledige enthousiasme en 100% toewijding in stop.

Anneloes: “Als ik één ding moet kiezen waar ik het meest trots op ben is het mijn lifestyle die ik in de afgelopen tijd gecreëerd heb. Dit is een lifestyle waarmee ik steeds een stapje dichterbij mijn einddoel kom, maar waarin ik bovenal heerlijk kan genieten van alles om me heen.

Esther:“Ik vind dat ik erg zorgzaam ben voor anderen. Ik vind het leuk om bij anderen een lach op het gezicht te toveren. Zoals mijn moeder af en toe verwennen met mooie bloemen, Voor sinterklaasavond de meest cadeautjes voor anderen kopen (en dan zelf het meest enthousiast zijn als ze het openmaken). Uitgebreid koken voor vrienden of vriendlief die elke dag zijn lunch mee krijgt, met gezonde treats! Maar ook opa op zijn oude dag zo veel mogelijk bezoeken, zodat hij zich niet zo veel alleen voelt. Deze kleine dingetjes maken hen (misschien onbewust) gelukkig en dat maakt mij ook happy!”

Fit Girl complimentendag

Een compliment aan mezelf

Een super leuk idee, maar dan ben ik zelf aan de beurt… Nu wordt het lastig. Wat vind ik mooi aan mezelf? Ik heb wel dingen waar ik trots op ben. Zo ben ik super trots op het feit dat ik van nooit sporten mezelf nu een Fit Girl kan noemen. Stiekem zou ik die gymleraar van vroeger nog wel eens tegen het lijf willen lopen. Ik ben erg trots op het feit dat ik, ondanks wat tegenslagen op de middelbare school, nu alsnog op het HBO ben beland en een top cijferlijst bij elkaar weet te verzamelen. Mooie prestaties, maar wat vind ik nu mooi aan mijn uiterlijk of karakter? Dat vind ik lastig. Normaal gesproken zou ik zeggen dat je dat maar aan iemand anders moet vragen!

Het is zo makkelijk om op te noemen wat ik niet mooi vind, over welke lichaamsdelen ik ontevreden ben, maar dat ga ik nu dus eens niet doen. Juist omdat ik het zo lastig vind een uiterlijk kenmerk te noemen waar ik trots op ben, heb ik mezelf gedwongen dit nu eens wel te doen.

Nathalie:Het mooiste aan mijzelf vind ik mijn figuur en lichaamsverhoudingen. Of ik nu wat zwaarder ben of weer wat kilo’s kwijt raak, mijn schouders, taille en heupen blijven mooi met elkaar in verhouding staan.”

Nu ben jij aan de beurt. Geef eens een compliment aan jezelf. Waar ben je trots op? Wat vind je mooi aan jezelf? Ik vind het leuk als je jouw compliment aan jezelf deelt in een reactie of comment. Wees trots! Als je dat gedaan hebt mag je vandaag natuurlijk ook de mensen om je heen blij maken met een gemeend compliment!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *