Als je geen kwark gewend bent en het opeens gaat eten, kan de smaak behoorlijk tegenvallen. Jep, het is een heel fijn proteïnebommetje. Maar zo’n portie kan ook verdraaid zuur zijn! Mocht je het nou echt niet lekker vinden, zoek dan gewoon een alternatief voor magere kwark dat je wel lust. Maar wil je jouw kwark gewoon wat aankleden zodat je het met meer enthousiasme eet, probeer dan eens een van de onderstaande toppings! 

1. Fruit

Fruit is altijd goed! Door de natuurlijke suikers in fruit maak je jouw portie op een verantwoorde manier zoeter. Er is ook daadwerkelijk geen enkele fruitsoort die niet lekker is met zuivel. Ga voor banaan, of maak een klassieker van jouw schaaltje kwark door er aardbeien en andere bosvruchten aan toe te voegen. Ook heel lekker: tropische smaken als mango en ananas. Of ga voor gedroogd fruit, als je het aanbod aan fruit in de winter niet zo vindt.

2. Chocolade

Chocolade kan alles lekker maken! Strooi daarom eens wat cacao nibs over je ontbijt. Is cacao nibs iets te bitter voor je? Ga dan voor geschaafde pure chocolade, (pure) chocoladehagelslag of met mate wat melkchocolade.

3. Whey isolaat crispy

Maak niet de fout die ik ooit eens heb gemaakt: een handje whey isolaat crispy’s in je mond stoppen om ‘even te weten hoe het smaakt’. Het smaakt dus naar niks. Wat het wél doet is een hele fijne structuur aan je kwark toevoegen, waardoor je een lekkere bite krijgt. Fijn bijkomend voordeel: ze zitten bomvol proteïne!

4. Granola

Ook een hele lekkere manier om extra structuur toe te voegen: granola of havermout. Hierdoor heb je ook wat om op te kauwen, een nieuwe smaaksensatie en voeg je ook nog eens koolhydraten (en eventueel vetten) toe aan je ontbijt! Zo kun jij de dag wel aan.

5. Noten en zaden

Met noten, zaden en pitten kun je alle kanten uit. Meng bijvoorbeeld wat honing en walnoten door je kwark voor een Fit Girl variant van het bekende Griekse toetje of ga voor wat cashewnoten, zonnebloempitten, chiazaad en dadels voor je dagelijkse dosis gezonde vetten.

Wat strooi jij altijd graag over je kwark heen? Laat het me weten! 

Op zoek naar meer lekkere toppings voor je ontbijt? Bekijk dan ook eens deze tips! >

Recommended Posts

2 Comments

  1. Ik plet graag mijn banaan voor ik mijn kwark erin doe, geef een lekker zoete smaak. Ook mandarijntjes en druiven afgwerkt met granalo. Of diepvriesfruit effe opt vuur opwarmen super lekker op een koude ochtend.

    • Hi Katrien,
      Dat klinkt ook erg goed! Diepvriesfruit gebruik ik meestal alleen in de zomer, maar warm bovenop je kwark ‘s ochtends lijkt me ook erruuug lekker. Ik ga het zeker proberen, dankjewel voor de tip. 🙂


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.