In 2013 had Aranka de droom om haar eigen sportswear brand te starten. Inmiddels is de tweede lijn, de Fearless Collectie, bijna klaar voor de verkoop. Afgelopen week was een hectische week met de laatste voorbereidingen. De officiële fotoshoot viel namelijk op dezelfde dag als Aranka’s vlucht naar Thailand, waar ze met haar productieteam 48 uur lang keihard werkte om de laatste puntjes op de i te zetten. 

(P.S. Wil jij de eerste zijn die de nieuwe collectie ziet? Scroll omlaag op onze homepage en schrijf je in om een uitnodiging te ontvangen voor de online lancering!)

De Badass Collectie

Op 17 november 2014 maakten we ons debuut met de Badass collectie. Deze collectie was een groot succes, maar we hebben ook veel geleerd. We geloven sterk in de uitdrukking “Do the best you can, until you know better. Then when you know better, do better”. We hebben de tijd genomen om naar onze klanten te luisteren. Jullie ideeën zijn voor ons van grote waarde, want jullie zijn degene die de kleding uiteindelijk gaan dragen. Samen met onze Jogha fans hebben wij nieuwe verbeterde collectie ontwikkeld. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij precies weet waar Jogha vandaan komt, wat er komt kijken bij het ontwerpen van de kleding, het productieproces en de lancering.

teaser-1

Wat hebben we precies verbeterd?

Net zoals de de Badass Collectie bestaat de Fearless Collectie uit fashionable prints die je met elkaar kunt combineren. Een aantal van deze kleurrijke prints zie je terug in onze yogamatten. Omdat de kleinere maten van de Badass collectie al snel uitverkocht waren, hebben we besloten meer small en medium maten te produceren voor de Fearless collectie, zodat niemand teleurgesteld wordt. Bovendien hebben een aantal dingen veranderd om de algemene fit van de kleding te verbeteren, maar ook hebben we extra features en nieuwe items gemaakt.

Tights en broeken: We kregen veel feedback op onze Long Tights; deze vielen bij velen van jullie net boven de enkel in plaats van eronder. We hebben daarom een aantal centimeters toegevoegd aan de Long Tights, waarbij de nauwsluitende fit rondom de enkels behouden is. Daarnaast zijn er ook mesh details toegevoegd om de kleding meer te laten ademen en tegelijkertijd perfect aan te laten sluiten om je benen. Bovendien is het verstelbare trekkoordje verlengd, niet alleen meer aan de voorkant van de tight. Nu gaat het koortje helemaal om je booty heen, zodat je Jogha tights niet afzakken.
DSC_7643-01-2
Tops: We hebben goed geluisterd naar alle feedback wat betreft de sportbh. Dit is zo’n essentieel item is in elke vrouw haar sportgarderobe! Het is nogal een uitdaging om een sportbh te vinden die ondersteuning biedt, zonder je voorgevel plat te drukken en ook nog eens ademend. Wij hebben er een voor je gemaakt! Allereerst hebben we grote aanpassingen gedaan aan onze Racerback Bra. Uitneembare padding is toegevoegd om extra support te kunnen bieden waar nodig of juist niet; zo bepaal je zelf wat voor jou het lekkerst zit. Daarnaast is dit model afgewerkt met ademende mesh details. Niet alles is veranderd; de Gym Bra komt terug zoals je haar kent maar met een geheel verbeterde pasvorm. Omdat een goede sportbh heel belangrijk is, hebben we ook een compleet nieuw model toegevoegd aan de collectie: de Sports Bra. Deze sportbh doet het hart van iedere Fit Girl sneller kloppen.
DSC_7845-01-2
Jasjes: De Reversible Jackets zijn gemaakt van innovatieve materialen en we hebben de fit iets groter gemaakt, zodat je er lekker in weg kunt kruipen na je workout. Daarnaast zijn er kleine veranderingen in het ontwerp gemaakt. Naast ritszakken aan de buitenkant zijn er nu ook steekzakken aan de binnenkant toegevoegd, waardoor het jasje echt de naam reversible mag dragen. Het materiaal van de jasjes in de Fearless collectie is wat dikker, waar door ze erg geschikt zijn voor buitensport.

De magie achter het Jogha merk

teaser-3

Fair wear en duurzaamheid

Met de productie van Jogha zouden we de natuur nooit willen beschadigen. Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. De productie van Jogha draagt op een positieve manier bij aan de lokale bevolking en de omgeving waar het geproduceerd is. Onze sportswear zou niet tot stand zijn gekomen zonder onze geweldige partners in Thailand. De kleding wordt geproduceerd door de Yeh Group, een innovatieve en duurzame fabriek met goede werkomstandigheden.

DSC_0194-01


DRYDYE TECHNOLOGIE

Alles tees van de Fearless Collectie zijn geproduceerd met behulp van DryDye technologie. DryDye is een waterloze techniek die lucht gebruikt in plaats van water. Per shirt bespaar je met deze techniek wel 25 liter water.  Het gebruik van lucht zorgt voor lager energieverbruik en minder verbruik van onnodige chemicaliën gedurende het productieproces. In plaats daarvan wordt gerecyclede CO2 gebruikt, en 95% hiervan kan weer opnieuw gebruikt worden om nog meer kleurrijke kleding te verven. Door de DryDye techniek is de kwaliteit van de items aanzienlijk verbeterd.

De Fearless fotoshoot in Rotterdam

Om de nieuwe Fearless collectie vast te leggen, heeft onze fotograaf Victor Kruit zo’n 1500 foto’s geschoten tijdens de officiële fotoshoot. Met meer dan 60 stukken in deze collectie duurde de shoot van 8 uur ‘s morgens tot 5 uur ‘s middags. Het was de eerste keer dat we zelf deze collectie tot leven zagen komen. Een magisch moment!

jogha-week-1

 

48-Urige productiereis naar Thailand

Aranka, onze CEO op sneakers, moest zich direct na de shoot haasten naar Schiphol om to boarden naar Thailand. Niet voor een vakantie, maar om de fabrieken te bezoeken waarmee we samenwerken. Tijdens de fotoshoot hadden we nog een aantal details opgemerkt, die zo snel mogelijk veranderd moesten worden.

jogha-week-2
Na de allerlaatste doorpas-sessie, kreeg Aranka een exclusieve rondleiding door de fabriek, waar ze het begin meemaakte van de productie van haar nieuwe collectie en de power women ontmoette die aan de andere kant van de wereld net zo hard aan de collectie werken als wij in Nederland.

PRE-SALE BEGINT 1 AUGUSTUS

Dit is het moment waarop jullie allemaal hebben gewacht: De Fearless collectie zal lanceren met een pre-sale op 1 augustus! Vanaf 17 augustus worden alle bestellingen verstuurd. 

Recommended Posts

1 Comment

  1. Vanaf wanneer kunnen we de nieuwe collectie bestellen? Ziet er echt super tof uit!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.