RECEPT: Salade met geroosterde herfstgroentes

Food & Recipes door sabine FG

Op zoek naar een fantastisch lekkere salade om te maken met dit druilerige herfstweer? In deze warme salade zitten al @veggilaine haar favoriete seizoensgroenten verwerkt: pompoen, boerenkool, spruitjes en verse vijgen. Dit is oprecht het lekkerste wat we in tijden hebben gegeten dus, sla deze blog op en maak dit!

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

Geroosterde pompoen en spruitjes:

300 gram geschoonde spruiten

1 flespompoen

2 el olijfolie

2 tl oregano

2 tl knoflookpoeder

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl zout

Snijd de pompoen in plakjes en mix met de olie en kruiden. Roer hier ook de spruiten doorheen. Rooster voor 40 minuten in de oven op 200 graden (roer af en toe door) of voor 20 minuten in de Airfryer op 200 graden. Tijd kan verschillen per grootte van de pompoen: check even of deze gaar is en de spruitjes knapperig zijn van buiten!

Geroosterde boerenkool:

300 gram boerenkool

2 el extra vierge olijfolie

1 teentje knoflook

1/2 tl grof zout

Mix de boerenkool met de fijngesneden knoflook, olie en het zout. Verdeel over een bakplaat en bak voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Roer door en bak vervolgens nog 5 minuten. Je hebt nu superlekkere crispy boerenkool als basis voor deze salade

Dressing:

2 el extra vierge olijfolie

2 el milde mosterd

1 el balsamico azijn

1/2 el maple syrup

2 el water

Wat je verder toevoegt:

200 gram gekookte doperwten

50 gram geroosterde pecannoten

50 gram geroosterde pompoenpitten (Even geroosterd in een pan op hoog vuur. Hierna even af laten koelen)

granaatappelpitjes

verse vijgen

optioneel: (vegan) feta

Geniet ervan! En vergeet niet de pagina van @veggilaine te volgen voor meer receptinspiratie. Wij zijn al fan!