Rode kool salade

Afgelopen week vroeg ik welke nieuwe recepten jullie graag terugzien op mijn website. Ik kreeg te horen dat er veel behoefte is aan koude lunchgerechten. Dus bij deze een heerlijke, maar vooral gezonde rodekool salade met tonijn of kip.

Je zult niet gelijk aan kool denken wanneer je een lunch klaarmaakt, maar het is ontzettend lekker en je kunt kool ook makkelijk koud eten. Enkele voorbeelden zijn: witte kool, spitskool en Chinese kool. Daarnaast kun je er eindeloos mee varieren met bijvoorbeeld fruit, kip, groenten, noten of andere koolsoorten.

Dit koude lunchgerecht is gemaakt van tonijn (of kip als niet zo van de vis bent), kwark, gemalen amandelen en knoflook. Het recept zit vol essentiële eiwitten en gezonde voedingstoffen die dit gerecht tot een verantwoorde lunch maken. En niet geheel onbelangrijk, deze salade is verrukkelijk en erg makkelijk te maken. Geniet ervan meiden!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 200 gram witte kool
  • 100 gram rode kool
  • 1 lente uitje
  • 150 gram tonijn (je kunt ook kipfiletreepjes gebruiken)
  • 2 eetlepels kwark
  • Zout, peper en knoflook
  • 1 theelepel Ketjap Manis
  • 1 eetlepel amandelen

Bereiding

  1. Snijd de witte en rode kool fijn.
  2. Snijd de lente ui in stukjes en voeg bij de kool. Voeg de kruiden, kwark, tonijn en Ketjap Manis toe aan de groenten en hussel het goed door elkaar zodat je zeker weet dat alles goed is gemengd.
  3. Besprenkel het met wat amandelen en smullen maar!

Tip: maak deze verrukkelijke salade voor 2/3 dagen en bewaar het in de koelkast!

www.inlovewithhealth.nl

Recommended Posts

1 Comment

  1. Deze week met tonijn gemaakt. Hij is heerlijk!!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.