Audioboeken

Is het voor jou ook al zo lang geleden dat je eens écht de tijd hebt genomen voor jezelf en een boek hebt gelezen? (Behalve dan die chickflicks op het strand van Ibiza/Mallorca/Kreta deze zomer.) Jup, voor mij ook. Terwijl ik écht van lezen houd. Gelukkig heb ik nu de perfecte oplossing gevonden.

In de auto, tijdens mijn workout, op de fiets: ik luister eigenlijk heel vaak naar muziek zonder er echt op te letten. Terwijl je juist op deze momenten best veel aandacht hebt voor geluid. Tijdens de file of je harlooptraining lekker naar boeken luisteren, dat zou de oplossing kunnen zijn voor het gebrek aan lezen. Ik had al vaak gehoord van mensen dat ze het heerlijk vinden om te luisteren naar audioboeken, maar ik was altijd sceptisch. Je kunt je toch helemaal niet concentreren op een verhaal als je bezig bent met autorijden of kilometers rennen?

BOEKENWURM

Wel dus! Ik kreeg de kans om Storytel uit te proberen. Dit is een app op je telefoon waar je zo’n 20.000 audioboeken op kunt vinden (in het Nederlands én Engels). Van thrillers tot romans en van kinderboeken tot korte verhalenbundels: elke categorie is wel vertegenwoordigd. Mijn eerste kennismaking was in de auto. Mijn vriend en ik reden (lekker in de spits) van ’s Hertogenbosch terug naar Rotterdam. Het perfecte moment voor een eerste keer audioboeken luisteren, bleek. Omdat het druk was op de weg en we best stukken in de file hebben gestaan, hadden we echt de kans om lekker in het verhaal te komen. Zo erg zelfs, dat we stiekem nog 5 minuten voor de deur van ons huis in de auto zijn blijven zitten om het verhaal af te luisteren.

Audioboeken

EXTRA KILOMETERS

Maar ja – werkt audioboeken luisteren tijdens je cardiotraining ook zo goed? Yes! Of ik nou buiten aan het hardlopen was of binnen op de crosstrainer zat, ik had hele fijne afleiding en vond het heerlijk om naar de boeken te luisteren. Zeker als ik in een spannend stukje zat, zorgde ik ervoor dat ik een kilometer extra maakte zodat ik het hele hoofdstuk of verhaal af kon luisteren. Dat is nog eens motivatie! Mijn twijfel is dus helemaal weggenomen en ik ben vanaf nu ook fan van audioboeken.

Wil jij het nou ook eens proberen? Dat kan! Speciaal voor jullie hebben we geregeld dat Fitgirlcode-lezeressen de app 30 dagen (ipv 14!) gratis mogen uitproberen. Ruime tijd om dus te testen of jij audioboeken net zo awesome vindt als ik! En eh, als klap op de vuurpijl worden er ook nog eens 3 giftcards ter waarde van 3 maanden verloot onder de proefabonnees. Die wil je! Zelf de luisterboeken proberen doe je door je in te schrijven via www.storytel.nl/fitgirlcode.

Heb jij al eens naar audioboeken geluisterd? En ben je fan? Laat het me weten via de comments!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Storytel gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. 🙂 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.