diepvriesgroenten

De kans is groot dat jij direct naar het versschap loopt wanneer je groenten gaat kopen. Of je nou een lekkere salade gaat maken of groenten nodig hebt voor een bepaald gerecht: verse groenten zijn beter dan diepvriesgroenten, toch?

Verse groenten vs. diepvriesgroenten

Het zal je misschien verbazen, maar diepvriesgroenten zijn eigenlijk verser dan verse groenten. Huh? Wij leggen het even uit. Diepvriesgroenten worden direct na de oogst ingevroren. Hierdoor blijven alle vitaminen en andere voedingswaarden bewaard. Verse groenten worden al geplukt voor deze helemaal volgroeid zijn. Hierdoor bevatten ze minder voedingsstoffen.

Verlies van voedingsstoffen

Ook na de oogst verliezen groenten nog voedingsstoffen. Dit geldt voor zowel verse groenten als diepvriesgroenten. Dit kan verschillende redenen hebben. Een deel gaat al verloren bij het plukken. Ook bij voorgesneden groenten gaan er voedingsstoffen verloren. Maar dat betekent niet dat diepvriesgroenten beter zijn. Bij het invriezen gaat er namelijk ook een deel van de voedingsstoffen verloren. Uiteindelijk bevatten verse groenten en ingevroren groenten dus evenveel voedingsstoffen. Voor je gezondheid maakt het dus niet zo veel uit wat je kiest.

Groenten uit blik

Je kan je groenten natuurlijk ook uit blik of pot kopen. Deze producten bevatten nog minder voedingsstoffen en zijn dus wel minder gezond. De groente is vaak al voorgekookt wat ook zorgt voor verlies van voedingsstoffen. Daarbij wordt er ook vaak veel suiker en zout toegevoegd. Op deze manier kan het namelijk veel langer bewaard worden. Niet de meest gezonde keuze dus.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.