3 tips om relaxed je dag door te komen

Mind & Wellness door aranka

We zijn met z’n allen altijd super druk. Afspraken, werk, meetings, vriendinnen… Gezien ik aan het roer sta van twee bedrijven weet ik heel goed hoe het is om continu van hot naar her te rennen. Van tripjes naar Kaapstad tot events door heel Nederland en, of course,  #FITGIRLCODE en Jogha HQ. Oh ja, en dan heb ik ook nog een privé leven waar ik graag tijd aan besteed ;) Het liefst prop ik 48 uur in één dag!

Om lekker in je flow te blijven en niet overwerkt of overspannen te raken is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. En dan bedoel ik niet (alleen) uiterlijke verzorging, maar zéker ook voeding, beweging en ontspanning. Ik zal heus niet de enige zijn die het zo druk heeft... Om jullie hierbij te helpen, deel ik mijn drie manieren om relaxed te blijven door de dag heen!

Mijn relax tips

  1. Yoga

Voor mij is yoga echt een manier om helemaal te ontspannen: zodra ik op de mat sta kan ik helemaal tot rust komen. Die uren yoga zijn echt zen-momenten voor mij. Ik vergeet alles wat ik nog moet doen en wat er nog op me te wachten staat, ik kom volledig tot rust en ben gefocust op mijn yoga flow. Gelukkig is de yoga studio niet de enige plek waar ik mijn zen-momentje kan pakken. Dit kan eigenlijk altijd en overal wel, zo lang je er maar even aan denkt en er de tijd voor neemt. Zo kun je bepaalde yoga-poses overal wel doen, haal een paar keer diep adem en je zal de stress voelen wegebben. Zo heb ik soms een bananenbrood in de oven staan, en in plaats van dat half uurtje als verloren tijd te beschouwen, doe ik rustig even een flow in de keuken.

tranquini

  1. Tranquini

Ook Tranquini helpt mij enorm om in mijn flow te blijven: het is een natuurlijk drankje gemaakt van verschillende kruiden en extracten waaronder groene thee, kamille en lavendel. Het merk staat voor positiviteit en een relaxte flow!  Dit kan je natuurlijk overal drinken, ook achter mijn laptop als mijn mailbox weer eens overloopt. Zo kun je ook makkelijk tijdens je werkdag een rustmomentje pakken om daarna weer met volle focus verder te gaan. Op de site van Tranquini zelf geven ze ook hele handige tips om in je flow te blijven, zoals diep inademen wanneer de drukte je even te veel wordt. Of check hun video voor de juiste mindset (hoy guy alert!) ;)

tranquini

  1. Een warm bad

Als ik een enorm drukke dag heb gehad, is er voor mij niks ontspannender dan een warm bad. Ik gebruik meestal heerlijke badzeep/olieën/geuren, neem er een grote kop thee en mijn favoriete serie Grey’s Anatomy bij, en mij hoor je niet meer. Dit zou ik het liefst elke avond doen, maar daar is helaas niet altijd tijd voor. Toch maak ik er zo vaak mogelijk tijd voor vrij, door bijvoorbeeld de meeste afspraken overdag te plannen en vroeg te gaan sporten.

Natuurlijk heeft iedereen andere manieren om lekker tot rust te komen, maar dit is in ieder geval een begin! Las af en toe even een 'ik-momentje' in om je hoofd leeg te maken. Dan zul je merken dat je vervolgens weer honderd procent gefocust de wereld aankan! Good luck!