Zo krijg je meer zelfvertrouwen

Mind & Wellness door Lien

Zelfvertrouwen is iets wat een grote rol speelt in hoe je je voelt. Daarnaast helpt het je ook om succesvoller te zijn in je professionele en persoonlijke leven. Gelukkig kun je het zelf een boost geven, er zijn namelijk talloze manieren om dit te doen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo kom je een stuk makkelijker van onzekerheden af.  

Meer zelfvertrouwen

De één heeft van zichzelf meer zelfvertrouwen dan de ander. Daarnaast kan dit op verschillende gebieden variëren. Misschien ben je heel confident in je sociale skills, maar niet in je werk. Gelukkig kun je hieraan werken. Zo kom je binnen no time van onzekerheden af en maken die plaats voor vertrouwen in jezelf. Deze tips gaan je daarbij helpen.

Wees aardig voor jezelf

Probeer meer self love in je leven toe te passen, ook als je een fout maakt of iets niet ging zoals je had gehoopt. Behandel jezelf met meer compassie en je zult zien dat je confidence een enorme boost krijgt. Zie jezelf als een beste vriendin. Je familie en vrienden behandel je ook met veel liefde, dus waarom jezelf dan niet? En remember: imperfecties en moeilijkheden horen bij mens zijn.

Mindset

Mindset kan enorm bepalend zijn in hoe je naar dingen kijkt. Denk je dat iets hoe dan ook niet gaat lukken? Dan is dit waarschijnlijk ook het geval. Maar draai je het om en kies je voor positieve gedachten? Dan gaat datgene opeens toch een stuk makkelijker dan gedacht. Vaak zijn we als mens geneigd om van het ergste uit te gaan of iets in te dekken, om zo eventuele teleurstellingen te voorkomen. Door dit naar positiviteit om te draaien geef je jezelf de kracht en het vertrouwen om iets met succes te volbrengen.

Niet vergelijken

Jezelf met andere vergelijken is iets wat we allemaal wel eens hebben gedaan. Vaak kijk je daarbij naar je eigen onzekerheden en projecteer je die op anderen. Dit is allesbehalve gunstig voor je confidence. Hoog tijd om daar mee te stoppen, dus. Door dit niet meer te doen, krijg je een beter gevoel over jezelf en accepteer je je unieke kwaliteiten en leven. Daarnaast ervaar je hier meer controle over, wat maakt dat je je competent voelt om situaties te veranderen. En dat boost je zelfvertrouwen ook weer eens.

Ook interessant: waarom je niet met oorbellen in moet slapen

Positieve mensen

Hoe laten de mensen om je heen jou voelen? Het is belangrijk dat zij jouw zelfvertrouwen versterken en niet neerhalen. De mensen in je inner circle hebben een groot effect op jouw gevoel van eigenwaarde. Het kan fijn zijn om eens kritisch te kijken naar wat zij toevoegen en welke emoties ze oproepen. Misschien is het tijd om een negatieve invloed uit je leven te schrappen en ruimte te maken voor meer positieve mensen om je heen.