Fitgirlcode vierde feest met Rens Kroes (en mocht haar interviewen!)

Hotspots & Reviews door robin-den-besten

Let's celebrate! Twee weken geleden heeft Rens Kroes alweer haar vierde Powerfood boek uitgebracht. Deze keer staat het boek helemaal in het teken van feest! In het boek, Powerfood The Party Edition, deelt Rens heerlijke recepten die er voor zorgen dat jij en al jouw gasten heerlijk en vooral bewust kunnen genieten. Aan mij het genoegen om Rens te interviewen én om haar feestje mee te vieren op de boeklancering van The Party Edition. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten van dit leuke boek en hoe Rens toch telkens weer die lekkere recepten bedenkt? Lees dan snel verder!

Interview met Rens

Voor de boekpresentatie had ik de kans om Rens vast wat beter te leren kennen en haar alles te vragen over haar gezonde lifestyle en natuurlijk over The Party Edition. Zo kwam ik onder andere te weten wat haar lievelingsrecept was en deelde Rens haar ultieme tip voor een fit leven.

Waar komt je passie voor gezonde voeding vandaan?

Mijn opa had de eerste biologische boerderij in het Noorden, hij merkte dat goede grond veel beter was voor zijn groenten en dat zijn producten slechter werden van pesticiden. Uiteindelijk kregen de koeien zelfs biologisch te eten. Mijn oma was een kruidenvrouwtje en had een eigen kruidentuin waar ze van alles uit maakte. Mijn moeder heeft hierdoor veel meegekregen over gezonde voeding in haar opvoeding en heeft zo ook mij weer geïnspireerd. Ik had zelfs een eigen kruidentuintje toen ik klein was.

Hoe heb je hier dan uiteindelijk je beroep van gemaakt?

Ik was altijd erg veel bezig met gezonde voeding, maar had nooit bedacht dat ik hier ook echt mijn beroep van kon maken. Ik zong heel graag en had een bandje, later heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gestudeerd en wist dat ik heel graag mensen wilde helpen, maar ik wist nog niet precies hoe.

Tot op een keer een vriend van me aan me vroeg: ‘Waarom ga je niet iets met voeding doen?’ Zo ging ik er beter over nadenken en zette ik mijn eigen praktijk op. Uiteindelijk ben ik hierdoor veel gaan schrijven en gekomen waar ik nu ben.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Ik sta op tijd op en ga gemiddeld drie keer per week naar de sportschool, nu rondom de boeklancering wel iets meer want het geeft me een fijn gevoel om extra fit te zijn. Vervolgens ontbijt ik op kantoor. De rest van de dag heb ik meestal meetings, maak ik video’s en kook ik erg veel. Ik heb een eigen keuken in mijn kantoor dus hierdoor breng ik een groot deel van mijn tijd ook door op kantoor.

Jij maakt zelfs pizza’s en taarten gezond, heb je nog guilty pleasures?

Ik heb zelf niet echt guilty pleasures omdat ik in principe alles van mijzelf mag. Een guilty pleasure is iets wat je eigenlijk echt niet mag eten. Ik verbied mezelf niets en voel me er goed bij om gezond te eten, ik vind het fijn om hier een goede balans in te hebben. Soms eet je natuurlijk wel eens iets wat iets minder gezond is zoals een heerlijk chocoladetaartje, maar als je gewoon gezond eet kun je hier prima af en toe van genieten.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Ik vind curry’s echt superlekker, dat is zeker wel een gerecht waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken.

Je boeken stonden al vol met gezonde taarten, snacks en drankjes. Waarom heb je er toch nog voor gekozen om een party edition te maken?

De focus ligt nu echt op party food, dingen die je eet op speciale gelegenheden. De recepten zijn iets uitgebreider en ook geschikt voor een groter aantal mensen. Dit zijn echt recepten waarmee je lekker kunt uitpakken op een feest.

Ik kreeg er ook veel vraag naar van mijn lezers, die wilden graag een taart maken op hun verjaardag waar iedereen lekker van mee kon genieten, ook de veganisten, of mensen met een allergie.

rens kroes

Wat is jouw favoriete recept uit het nieuwe boek?

Dat is een moeilijke keuze! Ik denk dat dit heel erg verschilt per seizoen, in de winter heb je toch zin in andere dingen dan in de zomer. Op dit moment is het de meloentaart omdat die zo lekker fris is bij deze warme temperaturen.

Zoals te zien is op je blog en in je boeken tel jij geen calorieën. Iets waar veel jonge vrouwen juist heel erg mee bezig zijn. Wat zou jij hun willen meegeven?

Ik vind het heel belangrijk dat jij je bewust bent van wat eten met je lichaam doet en hoe jij je hier bij voelt. Calorieën tellen kan al snel een obsessie worden. Ik zou ze adviseren om naar hun lichaam te luisteren. Een mars en een avocado bevatten ongeveer evenveel calorieën, maar een avocado doet veel meer voor je lichaam dan een ongezonde snack met hetzelfde aantal calorieën.

Wat is jouw beste tip voor een fit leven?

Zorg dat je de balans vindt tussen sporten, voeding en ontspanning. Dit is eigenlijk een soort triangel waarvan je het midden moet vinden. Dit zal altijd wel een zoektocht blijven, maar dat maakt het juist ook wel weer leuk. Fit leven moet leuk zijn!

Wat zijn jouw ambities naast het koken en schrijven over voeding?

Ik ben eigenlijk heel blij met wat ik nu doe en hoop dit nog zo lang mogelijk te kunnen doen. Ik zou graag mijn bedrijf willen uitbreiden en meerdere bedrijfjes opzetten in mijn omgeving. En natuurlijk wil ik nog heel veel kookboeken uitbrengen, zolang mijn lezers hier naar blijven vragen blijf ik schrijven.

rens kroes

Een groot feest

Als je een boek met de naam The Party Edition lanceert, kan het ook bijna niet anders dat je boeklancering ook een groot feest is. De boeklancering vond plaats op een fantastische locatie, het Pulitzer Hotel in Amsterdam. De locatie was prachtig versierd, overal hingen ballonnen en slingers, er was een fantastische taart en alle familie, vrienden en collega's waren aanwezig om dit feestje samen met Rens te vieren.

Bij binnenkomst van Rens kijkt iedereen naar haar prachtige verschijning, want bij een party edition hoort natuurlijk ook een echte party jurk. In een emotionele speech vertelt Rens: 'Voor mij voelt dit vierde boek ook als een kers op de taart. Vier is grappig genoeg ook mijn lievelingsgetal. Het is een krachtig cijfer, denk maar eens aan de vier seizoenen, vier windrichtingen, de vier elementen. Voor mij is met dit boek de basis compleet; 1. Powerfood, wat een introductie van mijn visie op eten is, 2. Van Friesland naar New York, de twee plekken waar ik het meest van mijn inspiratie opdoe, 3. On the Go, gezond en lekker voor onderweg en 4. The Party Edition, hoe je ook op een bewuste manier een echt feestje kunt vieren'. 

rens kroes

Om het boek compleet te maken deed Rens een shoot met al haar vrienden, die ze er voor het moment van de onthulling dan ook nog even bij roept om het feestje compleet te maken.

rens kroes

De hele familie Kroes is aanwezig om dit feestje mee te vieren en pinkt een traantje weg bij de onthulling. Je kunt aan alles zien dat ze apetrots zijn op hun dochter en/of zus.

rens kroes

Nu het officiële moment geweest is, wordt het tijd voor het echte feest. Iedereen krijgt een stukje van de fantastische taart die ons al even aan staart en er worden verschillende heerlijke hapjes uit het boek rondgebracht. Het belooft een mooie avond te worden.

You dit it, Rens! Wederom een fantastisch boek met een net zo fantastisch feestje. We kijken nu al uit naar boek nummer 5! 'Powerfood The Party Editon' is te koop in alle boekhandels of hier via Bol.com.

rens kroes

Bronnen (beeld) : Veralyn & Coco Plooijer, Cameron studio, Lieke Heijn & Pim Janswaard, Anne Timmer

Eerder sprak Michelle al grote zus Doutzen toen ze haar eigen collectie voor Hunkemöller lanceerde >

Wil je meer van mij lezen en zien? Neem een kijkje op mijn eigen blog of volg me op instagram @howilook.nl.