Fitgirlcode test: Nieuwe kaart bij Dr. Blend

Hotspots & Reviews door robin-den-besten

Zoals je misschien is opgevallen hebben wij al eerder over de fantastische hotspot Dr. Blend geschreven. Inmiddels is dit al ruim een jaar geleden en begonnen we de gezonde smoothies en lekkere salades behoorlijk te missen. En als een van je favoriete hotspots dan ook nog een nieuwe kaart heeft, heb je helemaal geen excuus meer nodig om langs te gaan, toch? ;) 

Een warm welkom

Laat het nu net zo zijn dat we precies de meest regenachtige dag van de week hadden uitgekozen voor ons bezoekje aan Amsterdam. Een beetje verregend en verwaaid stappen we binnen bij Dr. Blend, waar we zo warm worden welkom geheten dat we spontaan zijn vergeten dat we net nog verkleumden van de kou. We nemen plaats aan een van de vrije tafeltjes. Om ons heen zitten mensen te werken op hun laptop of bij te komen van een sportsessie. Je kunt dus wel stellen dat iedereen terecht kan bij Dr. Blend.

dr blend

Dr. Blend is er altijd voor jou

Wist je dat Dr. Blend doordeweeks al om 7.30 geopend is en in het weekend al vanaf 9.00! Super fijn als jij je (werk)dag goed wilt beginnen of een vitamineboost nodig hebt na een korte nacht. Je kunt echt merken dat het personeel veel kennis heeft over de producten en dat de gerechten met liefde worden bereid. Bij Dr. Blend kun je constante kwaliteit verwachten, ook al is het nog zo vroeg of druk. Dr. Blend is er voor jouw gezonde dosis vitaminen.

dr blend

Keuzestress

Onder het genot van een romige cappuccino en kopje muntthee bekijken we rustig de kaart. Super leuk zo'n nieuwe kaart, maar wat moet je in hemelsnaam kiezen! Letterlijk alles lijkt me lekker en ik zou het liefst alles proberen. Uiteindelijk maken we toch een keuze, het worden de Dr. Fashion Burger (alleen de naam is al fantastisch) en de Dr. Salsa Salad. Verder bestellen we nog een smoothie voor erbij! Ik neem de Just Beat It (weer zo'n leuke naam) met o.a appelsap, biet, broccoli en aarbei. We kunnen niet wachten om te proeven.

dr blend

Bio, Vegan én supergezond

Wat leuk is om te weten is dat jij je als vegetariër helemaal kunt uitleven bij Dr. Blend. Alles wat op de kaart staat is namelijk vegetarisch, daarnaast zijn er ook nog ontzettend veel vegan opties. Alle ingrediënten zijn lokaal en biologisch en dit proef je ook echt terug in de smoothies en het lekkere eten. De Fashion Burger, die dus ook helemaal vegetarisch is, is een van de lekkerste vegaburgers die ik ooit heb geproefd. Mijn Salsa Salad smaakt ook fantastisch, alles vult elkaar aan en niets is overheersend. De hummus die op mijn salade zit is heel smaakvol en past weer perfect bij het pittige van de jalapeno pepers. Ook de smoothies zijn fantastisch. Je proeft de aardse smaak van de bieten, wat ik echt superlekker vind, maar daarnaast is de smoothie nog heerlijk zoet en zit 'ie natuurlijk bomvol vitaminen. Mocht je het idee van broccoli in een smoothie eng vinden, dan kan ik je vertellen dat je dit absoluut niet proeft! Super fijn dus om zo wat extra groenten binnen te krijgen.

dr blend

Wij vonden de nieuwe kaart zeer zeker het proberen waard, en gaan zeker nog een keer terug om alle andere lekkere gerechten te proeven. Dus ben je binnenkort in Amsterdam en ben je op zoek naar een ontbijtje, lunch of sapje waar je je meteen goed van gaat voelen? Ga dan snel naar Dr. Blend om hun nieuwe kaart uit te proberen! Je vindt Dr. Blend op de Herenstraat 23, vlakbij de 9 straatjes en het centrum van Amsterdam. 

Ook een must als je naar Amsterdam gaat: een bezoekje aan Europa's eerste avocado restaurant >