Fit en wereldwijs: top expatbestemmingen die passen bij jouw levensfase

Hotspots & Reviews door Djamila

Zin in een nieuwe uitdaging? Ben je een beetje uitgekeken op je huidige baan en denk je dat je ergens anders beter op je plek bent? Kijk eens verder dan alleen Nederland. Er zijn heel wat mooie plekken op deze wereld, plekken waar je fantastisch werk kunt vinden en ook nog eens heel veel nieuwe dingen kunt ontdekken. ExpressVPN heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste bestemmingen voor mensen die op zoek zijn naar een buitenlandse uitdaging. In deze blog lees je precies welke bestemming het beste past bij de levensfase waar je in zit. Zo wordt jouw buitenlandse avontuur een gegarandeerd succes.

Inhoudsopgave

De bruisende steden voor jonge professionals

Wil je een leuke en uitdagende baan in een drukke stad? Een plek waar je je nooit hoeft te vervelen en waar je omringd bent door jonge mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Singapore is zo’n plek waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt: mooie baankansen, veel te doen, prachtige cultuur, lekker eten en vriendelijke mensen. Singapore is ontzettend multicultureel en het is de perfecte plek om je netwerk uit te breiden. Je vindt hier ook heel veel expats die je kunnen helpen om deze uitdaging wat makkelijker te maken. Naast Singapore is Dubai ook perfect voor jonge professionals of gezinnen. Ook hier hoef je je nooit te vervelen en liggen de banen voor het oprapen. De Arabische cultuur is ontzettend verwelkomend en geeft je gelijk een fijn gevoel. Daarnaast zijn deze steden ook ontzettend veilig. Ook wat belasting betreft kun je hier nog een zakcentje besparen.

Puur natuur 

Geen fan van de drukte? Geen zorgen! Ook dan zijn er genoeg plekken waar je als expat of digital nomad terechtkunt. Wat dacht je van Bali? Dit prachtige eiland is tegenwoordig helemaal ingericht op digital nomads. Er zijn super veel cafés waar je kunt profiteren van gratis wifi en je kunt ook voor een klein bedrag een co-working space huren om samen te werken met gelijkgestemden. Ook hier kun je je netwerk mooi uitbreiden. Bali heeft een betrouwbare digitale infrastructuur zodat je altijd fijn kunt werken. Madeira is ook een opkomende bestemming onder digital nomads. Dit Portugese eiland staat bol van prachtige natuur en ze zijn hier druk bezig met het opzetten van een digital nomad gemeenschap. Beide eilanden bieden een heerlijk klimaat om na het werk nog lekker te kunnen ontspannen op het strand. Wat wil een mens nog meer?

Liever iets dichter bij huis? 

Op zoek naar iets nieuws, maar geen zin om lang te reizen? Ook dan heb je genoeg leuke opties. Wat dacht je van Berlijn? Een prachtige stad waar de banenmarkt nog volop aan het groeien is. Als je op zoek bent naar een leuke uitdaging is Berlijn een geweldige plek. Hier ontstaan een hele hoop prachtige start-ups waar ze altijd vaardige medewerkers kunnen gebruiken. Daarnaast is Berlijn ook nog eens een van de groenste steden met talloze parken en tuinen. Berlijn is een enorm multiculturele stad, dus neem ook zeker de tijd om mensen te leren kennen. Dit kan je heel leuke kansen opleveren en het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen.